• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs

Μονάδα αφαλάτωσης στο Σαλάντι

Περιβαλλοντικό Σωματείο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Μονάδα αφαλάτωσης στο Σαλάντι.

Η ΜΕΛΦΑ ΕΕ πραγματοποιεί ( ολοκληρώνει ) μονάδα αφαλάτωσης στο Σαλάντι.

Για την ολοκλήρωση της μονάδας, ο επιχειρηματικός όμιλος ΜΕΛΦΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ έχει καταθέσει και ζητεί την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας στην περιοχή Σαλάντι του Δήμου Κρανιδίου. Οι μερικές αδειοδοτήσεις έχουν δοθεί.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ζήτησε  και πήρε από τις αρμόδιες αρχές την ( απαραίτητη ) περιβαλλοντική μελέτη Για την σχεδιαζόμενη ολοκλήρωση της μονάδας αφαλάτωσης.

Μετά από μελέτη του υλικού, καλέσαμε τον Σύλλογο της περιοχής και συζητήσαμε τα πρώτα συμπεράσματά μας. Διαθέσαμε ακολούθως τις επισημάνσεις μας στο προεδρείο του Συλλόγου για να αποφασίσουν και εκείνοι τι θέλουν και αν γεννάται ζήτημα ένστασης.

Η πρόεδρος τού Συλλόγου μας ενημέρωσε, ότι αφού συμβουλεύτηκαν «ειδικό» πουτους επισήμανε τα ίδια σημεία με εμάς και για τον λόγο ότι ήδη είχαν συζητήσει με την ΜΕΛΦΑ για την παροχή νερού που χρειάζονται  δεν θα καταφύγουν σε ένσταση.

Απαντούμε στα ερωτήματά σας αναλυτικά.

1.Σε ποιο σημείο θα γίνει η μονάδα; -Δίπλα στην περιοχή του οικισμού. Σε υπόγειο χώρο ήδη υπάρχοντος κτηρίου.

2. Τι δυναμικότητα θα έχει η μονάδα;  -120 m³/ ημ. Για περίπου 120 κατοικίες.

3. Από που θα παίρνει νερό; -Από γεώτρηση ( μια από περισσότερες ) επιλεχθείσα που βρίσκεται πλησίον του κτηρίου της μονάδας και 5 χ.μ. από την πλησιέστερη σε Δίδυμα σύμφωνα με τημελέτη.

Παρατήρηση. Κάθε νέα γεώτρηση στον ήδη βεβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής μας είναι αποφευκτέα. Αρα και αυτή.

4.Που θα αποβάλει τα χημικά απόβλητα και τον αλμοπολτό; -Στην παραλία Σαλάντι , 20 μ. από την ακτή .

Παρατήρηση . Παρ όλο που η μελέτη επικαλείται την περιορισμένη αλατότητα ( νερό γεώτρησης ), έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις επειδή το χημικό φορτίο δεν ξεκαθαρίζεται στην μελέτη. Η αναφορά είναι γενικόλογη, μη ικανοποιητική, καθώς και το θέμα της επιτήρησης.

Οι επισημάνσεις μας λοιπόν επικεντρώνονται:

  • Στην γεώτρηση αυτή καθεαυτή,
  • Στον αγωγό συμπυκνώματος και στην θέση του,
  • Στην διαχείριση του χημικού φορτίου και στην δυνατότητα επιτήρησης .

Η προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή

6 Σχόλια

  1. Από Σταυρούλα
    Λέω ΝΑΙ ….. σ’ αυτό, δεν ξέρω αν είναι σχέδιο ή δεν είναι ..
    περιμένω το οκ για να το ανεβάσω και δημόδιο … κανονικά

  2. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ (ΜΟΝΑΔΕΣ) ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 1- 5 ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

  3. Σε ευχαριστώ Sicam, οι μονάδες αυτές παράγουν πόσιμο νερό με χαμηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί από τις καταπληκτικές εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ που ήδη συμπολίτης μας έχει εγκαταστήσει έξω από το Κρανίδι και από τις ανεμογεννήτριες στα Δίδυμα. Η παραγωγή νερού από τον αέρα, πιστεύω για πολλούς λόγους, ότι είναι η υπόσχεση του μέλλοντος. Θα μπορούσαμε ακόμη να χρησιμοποιηθούν αυτές οι ψυκτικές μηχανές χωρίς τα φίλτρα και την υπεριώδη λάμπα που έχουν για αποστείρωση νερού ακόμη και για πότισμα σε δύσκολες περιοχές ή στον κήπο μας. Τα ερευνώ επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, σε μικρή κλίμακα, στο σπίτι μου, με τα 4 στρέμματα που κατοικώ εδώ και 20 έτη, δίπλα από τον Άγιο Παντελεήμονα στην Βίλλα Βερβερόντας. Με μια προσεγμένη μελέτη μπορούμε να πάμε πιο μπροστά από την εποχή μας. Για να κάνετε μια καλή προσέγγιση δείτε μια από τις εταιρίες στην παρακάτω υπερσύνδεση
    http://www.airwatercorp.co/detail.aspx?ProductId=91
    Φιλικά πάντα

  4. Μηχανές Παραγωγής Νερού από τον Αέρα
    Μια μικρή διόρθωση στην διεύθυνση
    http://www.airwatercorp.com/detail.aspx?ProductId=91

  5. Σαν Επιστιμονική φαντασία μου φάνηκε αλλά οκ … όοολα γίνονται?

  6. Όποιος δεν πιστεύει .. απλά ψάχνει.
    http://www.alibaba.com/showroom/Atmospheric_Water_Generator.html
    Μόνο που δεν είναι δυνατόν να γίνει έρευνα αγοράς και μελέτη εγκατάστασης βιομηχανικής παραγωγής νερού από τον αέρα, μέσα από αυτόν τον ιστοχώρο που μας κρατά σε επικοινωνία. Σαν Φυσικός που είμαι, με ειδικότητα Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών χαίρομαι ιδιαίτερα που προσπαθείτε να βρείτε λύσεις που θα επιβαρύνουν στο ελάχιστο την περιοχή μας. Κάποιοι ενθουσιώδεις επενδυτές και μερικοί από τους καλοθελητές θα μπορούσαν ίσως να προσεγγίσουν τις καλύτερες λύσεις.

Σχολιάστε