• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται …Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας διευκρινίζει.

Επαναλάμβανουμε για  μιά ακόμη φορά.Το κείμενο στο οποίο αναφέρονται στα  τοπικά ιστολόγια δεν είναι το κείμενο που προέκυψε απο την διαβούλευση της Παρέμβασης Πολιτών και του CISD .

Δηλαδή ο κ.Κούστας  που κατέχει την υπεύθυνη θέση του Αντιδημάρχου ενώ έχει λάβει το κείμενο στην υπηρεσία του συνεχίζει να διαδίδει κάτι το οποίο δεν είναι αληθές.Ο κ.Γκάτσος  επίσης συνεχίζει να αρθρογραφεί και στην ουσία να παραπληροφορεί (πιστεύουμε απο αδυναμία κατανόησης) και να εκφράζει την γνώμη του παρουσιάζοντας   λάθος κείμενο παρόλο που έγινε διευκρίνηση εκ μέρους  μας.

Την επαναλαμβάνουμε.

Είναι σαφές ότι το θέμα του εγγράφου που σχολιάζεται είναι .

«Σε συνέχεια πρόσκλησης κατάθεσης απόψεων από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει στις 22/1/2013 με στόχο να διερευνήσει την σκοπιμότητα Κωδικοποίησης του Δικαίου Περιβάλλοντος της χώρας, το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD – Citizens’ Inspectorate for Sustainable Development) κατέθεσε σήμερα εγγράφως τις προτάσεις του.»

Καμμιά σχέση με τα τοπικά μας θέματα ,καμμιά σχέση με την Ερμιονίδα,καμμιά σχέση με τον Δήμο Ερμιονίδας.

Ολοι λοιπόν σχολιάζουν ,και παίρνουν θέση το κάνουν σε λάθος κείμενο το οποίο δεν αφορά ούτε την Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας ούτε την διαδικασία της διαβούλευσης των Πολιτών στο Κρανίδι η οποία ήταν ένα αναφαίρετο νόμιμο δικαίωμα της κοινωνίας των πολιτών.

Είναι σαφές ότι οι πολίτες μπορεί να προτείνουν στην τοπική αυτοδίοικηση λύσεις  για τοπικά προβλήματα (είναι επιθυμητή  απο την πολιτεία η συμμετοχή τους) .Η τελική απόφαση είναι των επισήμων οργάνων της Πολιτείας (τα οποία συλλέγουν τις απόψεις όλων) και διαμορφώνουν την τελική απόφαση και δέσμη ενεργειών τους.
Ο όρος δεσμευτικό πλαίσιο  ενεργειών αναφέρεται στην δέσμευση των αρχών ότι αυτό που τελικά θα αποφασίσουν αυτές θα είναι δεσμευτικό ώς πρός την υλοποίηση του.

Στο θέμα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας,επιδίωξη μας(η οποία ξεκίνησε με την δημόσια συζήτηση) είναι οι τρείς αρχές που είναι αρμόδιες για το θέμα

1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

2.ΦΟΔΣΑ

3.ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

να συνεργαστούν  ώς έχουν υποχρέωση,και να παρουσιάσουν δεσμευόμενοι όμως τι θα κάνει και πότε ο καθένας απο τους παραπάνω.Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για γενικόλογες αναλύσεις ,και εξαγγελίες  απο κανένα .

Επειδή αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα  (το αποτέλεσμα είναι στον Σταυρό) ,τους  παραθέτουμε και την άποψη μας για την λύση του προβλήματος απο την μεριά μας.Αυτοί θα αποφασίσουν ,αυτοί έχουν την ευθύνη.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ερμιονίδας,να πιέσουμε τους αρμόδιους για την ποιότητα ζωής μας

να δράσουν επιτέλους  και να ξεκινήσει μια αξιόπιστη διαδικασία λύσης του προβλήματος.Να μην ξεχνάμε όλοι ότι εμείς πληρώνουμε ότι αποφασίζεται,και εμείς δεχόμαστε και τις συνέπειες στην ποιότητα ζωής μας.

Απο το ΔΣ.

Για μια ακόμη φορά το κείμενο που αφορά την διαβούλευση είναι το παρακάτω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: