• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

5 ώρες συζήτηση για την σύνταξη της νέας προγραμματικής σύμβασης, για την λειτουργία του δεματοποιητή την περασμένη εβδομάδα, στο προτελευταίο Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονιδας. Και άλλες τόσες στην τελευταία συνάντηση του Δ.Σ.Της πρώτης το θέμα σχετικά απλό . Επρεπε να διορθωθούν όλα τα < κακώς έχοντα > και ήταν σχεδόν όλα !

Γιατί έτσι ; Διαβάστε προσεχτικά! Λείπουν τα στοιχειώδη. Από τους < τεχνοκράτες συντάκτες > Σε 7 βασικά σημεία ( δύο θα ήταν αρκετά ) στηρίζεται η άρνηση της Επιτρόπου.

Τώρα κατανοούμε γιατί ο πρώην Δήμαρχος δεν ήθελε να απαντήσει σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ . Μεταξύ άλλων και :

4- Με ποια διαδικασία, πότε και με ποια σύμβαση και ποιους όρους, ανέλαβε ποιος ( εταιρία ? ) την λειτουργία του δεματοποιητή και αν υπάρχει γιαυτό σχετική απόφαση του Δ.Σ.

https://planetermionida.wordpress.com/2010/12/06/2688/

Απλό θα ήταν, αν πλειοψηφία και μειοψηφίες, ήταν σύμφωνοι σε ότι αφορά στην βασική αρχή. Στην ενεργοποίηση του δεματοποιητή δηλαδή. Για την δεματοποίηση συμμείκτων εννοείται !

Και εδώ έχουμε το παράδοξο.

Η πλειοψηφία είναι τώρα υπέρ της δεματοποίησης. Επειδή δεσμεύεται λέει. Αλλιώς είχε αποφασίσει στο Δ.Σ. των Διδύμων πριν από ένα χρόνο. Αυτή την θέση είχε και προεκλογικά. Τώρα …δέσμια…λεει.

Η μειοψηφία έχει τώρα, σοβαρούς ενδοιασμούς. Διαμετρικά αντίθετη δηλαδή στις προεκλογικές θέσεις και καμώματα.

Φαίνεται να θέλει να εξασφαλίσει ( τουλάχιστον ) ένα μπόνους στον εργολάβο για την αδρανοποίηση των βαρέων μετάλλων μέσα στα υγρά απόβλητα της δεματοποίησης. Ερωτηματικά (;;;) πολλά.

Γιατί; Μα δεν ήταν ο ίδιος Δήμαρχος που μας διαβεβαίωνε ότι ( …το έχει ψάξει το θέμα! Η χημική επεξεργασία…) δεν θα επιτρέψει επικίνδυνα υγρά απόβλητα !!!

Δέστε το. Αρκετές φορές δημοσιοποιημένο. Αλλά πάντα επίκαιρο.

Μας έρχεται μετά και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  ( ΜΠΕ ) για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στα Δίδυμα.

Διαβάζουμε, αξιολογούμε αυτή την μελέτη και δημοσιοποιούμε τα ανησυχητικά αποτελέσματα.

Στην Ιστοσελίδα μας , https://planetermionida.wordpress.com/2009/11/20/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7/

Σε τηλεοπτική εκπομπή του DR TV τέλη Νοέμβρη 09, https://planetermionida.wordpress.com/2009/11/27/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/

Στην αυτοψία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ της 6.12.2009. https://planetermionida.wordpress.com/2009/12/06/%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CF%80%CF%89%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83/

Δέστε το. Αυτό το βίντεο δημοσιοποιείται για πρώτη φορά σήμερα

Την κριτική μας επαναλάβαμε στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κρανιδίου στα Δίδυμα τον Φλεβάρη του 10. https://planetermionida.wordpress.com/2010/02/11/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84/

Αντίλογος, μηδέν !

Κατηγορηθήκαμε, αντ αυτού, από την τότε Δημοτική Αρχή, για κινδυνολογία και παραπληροφόρηση…

Καλά θα έκαναν τότε να πρόσεχαν τι λέγαμε. Να διάβαζαν οι ίδιοι την ΜΠΕ για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Δεν φαίνεται να το έκαναν…

Αρκέστηκαν στην διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη. Αυτή την προϋπόθεση θέτει και η Απόφαση της τότε πλειοψηφίας του Δ.Σ. στα Δίδυμα, που για καλό και για κακό, δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

Καλό είναι να την διαβάσει και η σημερινή Δημοτική Αρχή. Δεν φαίνεται να είναι οι κ.κ. Σύμβουλοι ενήμεροι.

Αλλιώς δεν θα είχαμε την αντίδραση από την < βόμβα > του ΦοΣΔΑ  της 2.2.11 προς Δήμο Ερμιονίδας.

Τώρα γιατί ο Πρόεδρος κ. Δεληγιάννης διαλέγει σαν ημερομηνία υπογραφής 2-2-2010, ένας Θεός το ξέρει!

Το θέμα όμως είναι τα ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ!

Αναμενόμενο ;

Ασφαλώς !

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οσο ο δεματοποιητής δεματοποιεί σύμμεικτα θα έχουμε σοβαρές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία του.

Οποια και αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δειγμάτων από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ,

σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ.

Άρα. Θα πρέπει να το εννοεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, όταν προσπαθεί να ενεργοποιήσει ξανά τον δεματοποιητή, ότι δεν πρόκειται για το < μεταβατικό στάδιο > που περιγράφει αμήχανα ο επικαιροποιημένος ΠΕΣΔΑ, αλλά για ένα δίμηνο η το πολύ εξάμηνο.  Ξέροντας πλέον.

Αλλά ξέρουν και οι Δημότες της Ερμιονίδας. Και προ πάντων οι των Διδύμων !

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να φροντίσει να εξασφαλίσει χώρο ΧΥΤΥ για τα < υπόλοιπα > που θα υπάρχουν πάντα, όσο αποτελεσματική και αν μπορέσει να γίνει η ανακύκλωση που σχεδιάζει.

Αλλιώς κινδυνεύουμε να ξαναδούμε το ίδιο < κακό έργο > με γνωστούς πλέον τίτλους :

–       Για να γλιτώσουμε τα πρόστιμα…

–       Για ένα μεταβατικό στάδιο…( πόσο; …Θα δούμε…)

–       Γιατί είναι μονόδρομος / αδιέξοδο… η κάπως έτσι.

–       Η το αξέχαστο ρεφραίν του πρώην Δημάρχου

Η θέλετε τις χωματερές ;

Προφυλάξτε εαυτόν. Αυτό δεν είναι υποχρέωση.

Αλλά και το Περιβάλλον μας!

ΑΥΤΟ είναι, υποχρέωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: