• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

2 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ο Ορος < αναθεματισμένος > είναι γεωγραφικός προσδιορισμός.

ΤΑ ΠΡΟ-ΕΟΡΤΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΤΩΝ  ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ

 

1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Κρανιδίου που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων, ξεκίνησε η απομάκρυνση των δεμάτων από το χώρο αποθήκευσης τους.

Οι ενέργειες του Δήμου Κρανιδίου σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και κυρίως με τους Θεόδωρο Δεληγιάννη (πρόεδρο) και Γιώργο Μήτσου (αντιπρόεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιόνης) καρποφόρησαν, αφού σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίνεται η μεταφορά των δεμάτων προς την Καλαμάτα, όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από την εταιρία SOUKOS ROBOTS.

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου και

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής


2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Κρανιδίου είναι ο πρώτος Δήμος που εγκατέστησε δεματοποιητή προκειμένου να  κλείσουν οι χωματερές και να μην δηλητηριάζονται οι δημότες του.

Ο Δήμος Κρανιδίου πρώτος πίεσε να γνωστοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα πάνε τα δέματα. Γνωστό σ΄ όλους είναι ότι ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεσμεύτηκε ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ορίσει το χώρο μεταφοράς και επεξεργασίας των δεμάτων. Εξ΄ άλλου η θέση του Δήμου ήταν ότι με τη λειτουργία του δεματοποιητή προϋπόθετε και τον τελικό προορισμό των δεμάτων μετά την αποθήκευσή τους η οποία είναι απόλυτα ασφαλής στο δεματοποιητή.

Πώς να είναι γνωστό σε όλους αφού, η Απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του Δήμου Κρανιδίου στην Συν/ση των Διδύμων δεν έχει ..καθαρογραφεί ακόμα. Την έχουμε ζητήσει με αίτηση μας από τις 18.02.2010 ….Απάντηση δεν έχουμε ακόμα. Εννοείται.Εσείς δεσμευτήκατε με αυτή την απόφαση ότι ο δεματοποιητής θα λειτουργήσει ΑΦΟΥ θα έχει εξασφαλισθεί ο τελικός αποδέκτης. Και αυτό μόνο μετά από δέσμευση του κ. Χατζημιχάλη. Και ακριβώς αυτή δεν υπάρχει! Αλλά ο δεματοποιητής λειτουγεί. Και παρασκευάζει σύμμικτα δέματα

Χωρίς να υπάρχουν οι προυποθέσεις.

Και γιαυτό ευθύνεται ο ΦοΔΣΑ και εσείς προσωπικά.

Γνωστό σ΄ όλους είναι ότι τόσο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας κ.Χατζημιχάλης όσο και οι Δήμαρχοι Πελοποννήσου επισκέφθηκαν τον δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων, ο οποίος εντάχθηκε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό

.Πότε έγινε αυτή η …ένταξη. Δεν εντάχθηκε πουθενά !

διαχείρισης απορριμμάτων και την ίδια ημέρα υπήρξε σύσκεψη των Δημάρχων με τον Περιφερειάρχη όπου επίσης δεσμεύτηκε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 θα έχει ολοκληρώσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό ο οποίος μέχρι σήμερα βεβαίως δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οφείλω να τονίσω ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αφορά την Περιφέρεια, τον ΦΟΔΣΑ κι όχι τους Δημάρχους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι ν΄ ακολουθήσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Που, αναφέρεται στον ΠΕΣΔΑ ο δεματοποιητής που…είστε υποχρεωμένος να τον ακολουθήσετε ?

Σε αυτόν που δεν ισχύει πλέον, η σε αυτόν που δεν ισχύει ακόμα ?

Όταν ο κ. Πριφερειάρχης σας είπε ρητά < όποιος δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί τα απορρίμματα του Δήμου του, να μου το δηλώσει γραπτώς. Θα αναλάβει η Περιφέρεια !

Το δηλώσατε γραπτώς ότι δεν είναι δική σας δουλειά η διαχείριση ?

Εγώ όμως σαν Δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την υγεία των Δημοτών της Ερμιονίδας.

Αυτοί λοιπόν που πολεμούν την προσπάθειά μου θέλουν τον δηλητηριασμό των κατοίκων της Ερμιονίδας και έχουν ευθύνη για τις καθυστερήσεις, τα κωλύματα και την πολιτική εκμετάλλευση εν΄ όψει των Δημοτικών Εκλογών.

< ..τον δηλητηριασμό !!! > Χριστέ και Παναγιά. Δηλητηριασμός σε Ελλ. λεξικό δεν υπάρχει !

Αλλά, που έγκειται ακριβώς αυτή η προσπάθεια ?

Να <νομιμοποιηθεί πάση θυσία ο δεματοποιητής, για να αποφύγουμε τυχόν ποινικές διώξεις ?

Το επικίνδυνο πείραμα που επιχειρείται οδηγεί ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Το είχαμε επισημάνει ( ΟΛΟΙ ) στην Ημερίδα μας στις 7 του Μάρτη. Δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο ακόμα. Και επιβεβαιώθηκε με την ΜΠΕ

( το γνωστό 7λεπτο ) και την αξιολόγηση του από εμάς.

Τα δημοσιεύσαμε, τα είπαμε. Δεν τα άκουσε κανείς ? δεν τα διάβασε κανείς ? Απάντηση πάντως επίσημη δεν είχαμε.

Εγώ προσωπικά έκλεισα το δρόμο στα Δίδυμα. Έκανα μυνητήρια αναφορά στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Μπιρμπίλη Τίνα, γιατί ενώ ήταν έτοιμος ο Δεματοποιητής δεν προχωρούσαν στην διαδικασία λειτουργίας του. Με τον δικό μας αγώνα λειτούργησε ο δεματοποιητής.

Όταν κάνατε < τον αγώνα σας > δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις λειτουργίας του. Κακώς κάνατε !

Οι προϋποθέσεις δεν ήτανε, να είναι έτοιμος ο δεματοποιητής,

Αλλά να σας έχει διαβεβαιώσει ο κ. Χατζημιχάλης για πού παν τα δέματα. Αυτό δεν είχε γίνει. Δεν έχει γίνει. Όπως λέτε ο ίδιος, ακόμα και μέχρι σήμερα.

Επί της ουσίας όμως η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων προς την Καλαμάτα έγινε μετά από εντολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με το υπ΄ αρ. πρωτ. 2834/ 19/10/2010 έγγραφο της.

…< Επί της ουσίας > η < άδεια ήτανε για καμιά τριανταριά δέματα ( πάλι πειραματικά ! ) για να δούμε αν μπορεί να τα επεξεργαστεί η μηχανή του κ. Σούκου. Ασε που επρεπε να είχε δημοσιευθεί για να ισχύει ( σύστημα, Διαύγεια  ) Και αν όχι ? Θα οδηγούμεθα στην ΚΑΥΣΗ ? Όπως μας είπε ο συν-υποψήφιος κ. Μήτσου ? Ποια καύση ? Πού ? Και πότε ? Και μέχρι την χειρότερη των λύσεων τι θα γίνει με το βουνό των δεμάτων ?

Θα μας το πει και αυτό ο Περιφερειάρχης ? Ο καινούργιος ?

Μετά από όλα αυτά μήπως θα πρέπει να προβληματίσει τους δημότες της Ερμιονίδας ποιοι είναι οι εχθροί της υγείας τους και του Περιβάλλοντος;

Οι Δημότες προβληματίζονται εδώ και καιρό. Εσας δεν σας προβληματίζει ότι δεν έχετε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ?

H σύλληψη του οδηγού που μετέφερε τα δέματα στην Καλαμάτα (η μεταφορά έγινε με εντολή του ΦΟΔΣΑ κατόπιν εγγράφου της Περιφέρειας), έχει σχέση με την μεθοδολογία της σύλληψης του οδηγού του απορριμματοφόρου του Δήμου Κρανιδίου που θα είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν τα σκουπίδια μέχρι σήμερα στους δρόμους εάν δεν λειτουργούσε ο δεματοποιητής;

Άραγε αυτοί που δημιουργούσαν και δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα και αυτοί που καταγγέλλουν ποιόν εξυπηρετούν; Προφανώς όχι τους πολίτες αλλά κάποια άλλα συμφέροντα. Αυτούς που προσπαθούν να κάνουν πολιτική με στόχο το προσωπικό – παραταξιακό – κομματικό όφελος παίζοντας με την υγεία των πολιτών.

Καπηλεία της < υγείας των πολιτών >  ή μας φαίνεται ?

Αλήθεια πότε άλλαξε το επιχείρημα που ήταν < να γλυτώσουμε τα ..πρόστημα > και έγινε < να προφυλάξουμε την υγεία > ???

Είναι γνωστό ποιοι καταφέρονται εναντίον του δεματοποιητή, χλευάζουν την ανακύκλωση που ξεκίνησε στο Δήμο μας, οικολογίζουν και ψηφίζουν στα Δημοτικά Συμβούλια υπέρ της διατήρησης των χωματερών. Ποιοι χαίρονται για την σύλληψη του οδηγού απορριμματοφόρου όσο και του οδηγού μεταφοράς δεμάτων;

.Αυτό το έχουμε ξανακούσει. Ολίγον γενικά, ολίγον αόριστα κι καμιά φορά και ειδικά για μας.

Αλλά επειδή προφανώς αφορά και < άλλους > πρέπει να αναρωτηθούμε. Σωστά είναι αυτά ? Ποιος ψήφισε πότε, που, < υπέρ της διατήρησης των χωματερών ?

Αλλά η αντίληψη < όποιος δεν θέλει τον δεματοποιητή, θέλει τις χωματερές > είναι και εσφαλμένη και παλιά. Πολύ παλιά !

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ψήφισαν και ΌΧΙ στον δεματοποιητή με όρους. Που δεν τηρούνται.

Ρωτώ λοιπόν τον Γ.Γ. της Περιφέρειας και την υπουργό ΠΕΚΑ:

Που θα πάνε τα δέματα;

.Και αυτό το έχουμε ξανακούσει. ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΤΕ ?

Σοβαρά, ρωτάτε ΤΩΡΑ, που θα πάνε τα δέματα ?

Σας είχαμε προειδοποιήσει, όταν ( πάλι ) ρωτούσατε

( που να πάω τα σκουπίδια ? ) Μην βάλετε τον δεματοποιητή μπροστά και να ρωτάτε πάλι, που θα πάνε τώρα τα δέματα ?

Αυτά σας γράφαμε στις 20 Ιουλίου 2010

και αν στοιβαχτούν οι ΤΟΝΟΙ  δεματοποιημένων σκουπιδιών, που μας λογάριασε ο κ. Μήτσου ( ΦοΣΔΑ )

και αν δεν υπάρχει ο περίφημος παραλήπτης ?

Τι θα μας πείτε ?

Πείτε μου που να πάω τα Δέματα ?

ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ


Πότε θα τελειώσει ο ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων;

Πότε επιτέλους θα φανεί η βούληση και η ευθύνη της Πολιτείας;

Ευθύνη κανείς άλλος , φέρει ?

Πως θα προστατευθούν οι πολίτες του νέου Δήμου Ερμιονίδας όταν είναι οι πρωτοπόροι στην Πελοπόννησο και έδειξαν ότι βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων;
Πως θα προστατευθούν οι πολίτες του νέου Δήμου Ερμιονίδας ΑΠΟ ΤΟΥΣ πρωτοπόρους στην Πελοπόννησο θα ήταν η σωστή ερώτηση.

Η πρωτοπορία που τελειώνει: Πείτε μου τώρα τι να κάνω ?

Ποιοι καπηλεύονται ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με το περιβάλλον και την υγεία των δημοτών;
Δείξαμε ότι αγωνιζόμαστε και πετύχαμε το κλείσιμο των χωματερών.

Eγώ προσωπικά θα πολεμήσω αυτούς που καπηλεύονται παραταξιακά και κομματικά θέματα υψίστης σημασίας. Δηλώνω ότι θα με βρουν μπροστά τους, γιατί οι δημότες όλης της Ερμιονίδας πρέπει να αναπνεύσουν όπως αναπνέουν οι δημότες του Κρανιδίου μετά από 60 χρόνια.
Πολύ μεγάλη κουβέντα και πολλά τα χρόνια ! Αλλά προεκλογική περίοδος είναι, λέγονται τέτοια. Καλύτερα θα ήταν να σας βρούνε < μπροστά > οι Δημότες του νέου Δήμου και να σας ακολουθήσουν.

Όχι όπως τότε στα Δίδυμα. Τους περιμένατε εσείς. Αλλά δεν σας ακολούθησαν. Άλλαξε τίποτε από τότε ?

Όλοι αυτοί που προσπαθούν να σταματήσουν κάθε έργο ανάπτυξης, λασπολογούν και καπηλεύονται βασικά θέματα, δεν θα βρουν μόνο εμένα μπροστά τους αλλά και τους χιλιάδες δημότες της Ερμιονίδας διότι η Ερμιονίδα δεν δέχεται τους δήθεν και τους επικίνδυνους.

Αυτοί είναι ΠΟΙΟΙ? Και αυτό το έχουμε ρωτήσει ξανά !

Για να προφυλαχτούν οι Δημότες από τους < επικίνδυνους >

Δεν είναι υποχρέωση του Δημάρχου < άλλο πράγμα, ο υποψήφιος > να τους προστατεύσει ?

Τέλος ενημερώνω τους κατοίκους της Ερμιονίδας ότι τα πρώτα δέματα έφυγαν κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αγωνιστώ για να συνεχιστεί η μεταφορά των δεμάτων από τον δεματοποιητή του Σταυρού Διδύμων.

Να …συνεχιστεί ? Αυτό πάλι τι είναι ? Δεν ξέρατε όταν εκδώσατε αυτό το δελτίο Τύπου ότι θα γύριζαν πίσω .

Αλλά γύρισαν πίσω ! Μέσα στη νύχτα ! Εκεί είναι πάλι !

Και καλός είναι ο αγώνας. Αλλά για πού τώρα ? Η ίδια ρότα ?

Εκεί δεν θέλουν να σας ξαναδούν. Τα διαβάζετε ?

Που λοιπόν θα πάνε ? και τι θα επακολουθήσει ? Θα ..οδηγηθούμε στη καύση ? Σε ανύπαρκτο εργοστάσιο ?

Και ο νέος ΠΕΣΔΑ δεν προβλέπει τέτοιο.

Εμείς καταθέσαμε την θέση μας για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Και την δημοσιοποιήσαμε.

Εσείς είχατε θέση ? Καλό δεν θα ήταν να την ξέρουν και οι Δημότες ? Υπάρχει και θέση του Δ.Σ. ? Σκότος ?

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου

και υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής

ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δελτίου Τύπου, πριν και

Στην εξέλιξη της επιχείρησης, είχαμε

Να περιμένουμε μετά το φιάσκο και νέο ?

Εν τω μεταξύ.

22.10.2010 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Απογοητευμένος από τη στάση της Περιφέρειας Πε-

λοποννήσου που χωρίς να ειδοποιήσει τον Δήμο Κα-

λαμάτας υπέδειξε τη Μαραθόλακκα για τη μεταφορά

30 δεματιών σκουπίδια από το δεματοποιητή που λει-

τουργεί στο Σταυρό Διδύμων του Δήμου Κρανιδίου

Αργολίδας, εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας

Παναγιώτης Νίκας – επιλέγοντας πάντως να μη σχο-

λιάσει περαιτέρω. “Δεν σχολιάζω τις κινήσεις της Περι-

φέρειας. Δεν καταδέχθηκαν να μας κοινοποιήσουν ού-

τε το σχετικό έγγραφο”, τόνισε ο κ. Νίκας.

Αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στο γενικότερο

πρόβλημα που υπάρχει στην Πελοπόννησο με τις χω-

ματερές, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι “η αγωνία

των δημάρχων τούς οδηγεί να βρουν καταφύγιο σε

όποια λύση εμφανίζεται” – δηλώνοντας θλιμμένος για

την κατάσταση και άλλων δήμων, όπως αυτοί της Αρ-

γολίδας, ο Πύργος και η Πάτρα.

“Θα πρέπει να υπάρξει ανάδοχος για τον νέο ΠΕΣ-

ΔΑ πριν από τη λειτουργία της νέας περιφερειακής δι-

οίκησης, όποια κι αν είναι αυτή, αλλιώς φέξε μου και

γλίστρησα…” είπε για μία ακόμα φορά ο δήμαρχος Κα-

λαμάτας. Και στη συνέχεια, εξέφρασε μεν τη στήριξή

του στο πείραμα Σούκου καθώς και τις ευχαριστίες

του προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας όμως παράλ-

ληλα ότι τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος

Νοεμβρίου οπότε και τελειώνει η προγραμματική σύμ-

βαση. “Ο Δήμος Καλαμάτας έχει δώσει μόνο 7.000 ευ-

ρώ για το πετρέλαιο στη μονάδα Σούκου, και από εδώ

και πέρα θα πληρωθεί αποκλειστικά και μόνο για τις

ποσότητες που αποδεδειγμένα έχει επεξεργαστεί”.

Κλείνοντας πάντως ο Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρι-

σε ότι από τη στιγμή που έχει εγκαταλειφθεί από την

Πολιτεία το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδων θερμι-

κής επεξεργασίας, οι δεματοποιητές δεν αποτελούν

λύση σε καμία περίπτωση. Δ.Πλ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: