• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟ – ΖΗΤΑΜΕ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ –

Αν σας φαίνετε γνωστός ο τίτλος του άρθρου, έχετε δίκιο. Ειναι.

Τον ίδιο χρησιμοποίησε η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΙΔΑΣ

και στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές. Σήμερα απευθυνόμαστε στους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και μετά και στους υποψήφιους Περιφερειάρχες για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.


Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΡΩΤΑ

ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟ – ΖΗΤΑΜΕ ΘΕΣΕΙΣ

Όπως είναι γνωστό στις εκλογές  οι πολιτικές Παρατάξεις επεξεργάζονται προγράμματα, γνωστοποιούν θέσεις, προτείνουν λύσεις  και ζητούν την ψήφο τους.

Λύσεις, όχι γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα μέτρα για κάθε περιοχή της Χώρας. Ιδιαίτερα τώρα που με τον νέο Καλλικράτειο Δήμο αλλάζουν οι διαστάσεις, οι αρμοδιότητες διευρύνονται , οι δυνατότητες, αλλά και οι ευθύνες είναι ανάλογα πολύ μεγαλύτερες.

Στο πως δηλαδή  θα επηρεαστεί η καθημερινότητα τους άμεσα αν εφαρμοστεί η γενική πολιτική κατεύθυνση της εκάστοτε Παράταξης στον τόπο τους .

Σε όλα τα θέματα που καταγράφονται η κοινωνία των πολιτών έχει παρέμβει έχει διαμορφώσει λιγότερο η περισσότερο θέσεις και έχει πραγματοποιήσει δράσεις μέσα από Κινήσεις ,Σωματεία, Συλλόγους, διαδίκτυο.

Παρακάτω, θα διαβάσετε και τις θέσεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Συμφωνείτε η διαφωνείται με αυτές. Η τι άλλο προτείνετε.

Θα βοηθούσε αν είχαμε την προσωπική σας τοποθέτηση και δέσμευση από την πλευρά της Παράταξης σας.

1.0 Περιβάλλον

Διαπίστωση- Η μη τήρηση του Νόμου αποτελεί τον κανόνα.

Η αυθαιρεσία βασιλεύει.

Η μη επιβολή κυρώσεων επίσης, τον κανόνα.

Και όπου, μετά από πιέσεις μας επιβληθούν ποινές, όπως π.χ.

κατεδαφίσεις, αυτές δεν υλοποιούνται με αστείες προφάσεις.

1. 1. Παραθαλάσσια ζώνη, ρύπανση, ιχθυοτροφεία,

παραλίες και ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων.

Εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως η περαιτέρω αδειοδότηση ιχθυοτροφικών μονάδων, να ενταθεί ο ο έλεγχος των υπαρχουσών επειδή είναι η ιδιαίτερα αποκλεισμένη ( Κόλπος στον κόλπο ) περιοχή μας και συγχρόνως με μεγάλη τουριστική δραστηριότητα. Οι ρύποι αποκλειστικά από την ιχθυοκαλλιέργεια είναι ορατή στις παραλίες και καταστροφική για το θαλάσσιο χώρο ζωής .

Επίσης πρέπει να ενταθεί ο  έλεγχος αλιείας, επειδή αν συνεχιστεί με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και ο θαλάσσιος κόσμος θα εξαφανισθεί αλλά και οι ψαράδες θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα.

Οσο αφορά στις σχεδιαζόμενες μονάδες αφαλάτωσης, Κοιλάδας ( γκολφ ) και Σαλαντίου ( πώληση σε παραθεριστικές κατοικίες ) είναι απαράδεκτες λόγω της γεωγραφικής θέσης και των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων εκ τούτου.

Μόλυνση κόλπου Σαλάντι από μονάδες αφαλάτωσης και ιχθυοκαλιέργειες.

Πως θα αντιμετωπίσετε τις καταπατήσεις, παράνομες περιφράξεις, ιδιοτικοποίηση παραλίας, κατασκευές σε ζώνη αιγιαλού, σε Παναγίτσα (Λάκες) αλλά και σχεδόν ολόκληρη την ακτογραμμή μέχρι και συμπεριλαμβανομένης της Κορακιάς,, Γαλαξία (Τζέμι), Βερβερόντα, με χρονίζουσες Αποφάσεις κατεδάφισης.

Εμείς λέμε- Κατεδάφιση όλων των παράνομων κατασκευών σε αιγιαλό και περιφράξεων.

Συγκρότηση Τεχνικού τμήματος όπως έχει ζητήσει η ( μέχρι τώρα Νομαρχιακή ) Πολεοδομία Κρανιδίου. Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, και δημόσια χρήση της, σύμφωνα με τον Νόμο.

Απαλλοτρίωση παραλίας υπέρ του Δημοσίου, επειδή εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον.

Χώρος της ΔΕΠΟΣ πάνω από το Πόρτο Χέλι. Τι σχεδιασμό προτείνετε ? Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

2.0 Νερό

Το Νερό τελειώνει, και πολιτική για το νερό δεν υπάρχει ακόμη.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα !

Διαπιστώνουμε πως η ενασχόληση των αρχών με τους υδάτινους πόρους όπως ασκείται στην Πελοπόννησο δεν είναι βιώσιμη, δηλαδή δεν προστατεύει το φυσικό αυτό αγαθό από την ρύπανση και την εξάντληση, αλλά ούτε και τα φυσικά οικοσυστήματα που μας παρέχουν το νερό, όπως τα ποτάμια, οι πηγές, οι λίμνες, δάση, οι ορεινοί όγκοι, υπόγειοι. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τα την κλιματικές αλλαγές που επιβαρύνουν τον πλανήτη, δεν εγκυμονεί παρά μόνο κινδύνους για το νερό, με άγνωστες συνέπειες όχι μόνο στις οικονομικές δραστηριότητες αλλά και στην ίδια την ποιότητα ζωής μας.

Κάθε προβληματισμός σ ότι αφορά το νερό απαντάται με τον Ανάβαλο!

Εκτός από τον Ανάβαλο τι άλλα μέτρα προτείνετε ?

Εμείς νομίζουμε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί :

Α- Αμεσα, με μέτρα παροχής πόσιμου νερού ( από όπου δει ) σύγχρονα με την καταγραφή αυθαίρετων γεωτρήσεων, αυστηρό περιορισμό των, αυστηρό έλεγχο κατανάλωσης σε ότι αφορά σε πισίνες, γκαζόν κ.τ.λ.

Β- Μεσοπρόθεσμα, με κατασκευές  μικρών φραγμάτων συγκράτησης του νερού, αλλαγή χρήσης νερού στις γεωργικές καλλιέργειες, κρατική επιδότηση πόσιμου νερού και περιορισμού της κατανάλωσης εμφιαλωμένου σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης.

Γ- Μακροπρόθεσμα, ότι συντείνει στην εξομάλυνση και ποιοτική αλλά και γεωμετρική άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να αφήσουμε μια θετική κληρονομιά στις γενεές που ακολουθούν.

3.0 Aπορρίμματα

3.1- Εμείς νομίζουμε ότι είναι μονόδρομος η  Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Ε.Ε αλλά και της Ελληνικής Νομοθεσίας.

ήτοι : Πρόληψη, πολιτικές μείωσης του όγκου, Επαναχρησιμοποίηση, Διαλογή στην Πηγή, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων.  Ενημέρωση –  Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών.

Και απορρίπτουμε δεματοποίηση και συγκέντρωση απορριμμάτων τεσσάρων Δήμων (Λυγουριο Επίδαυρος Ερμιόνη Κρανίδι) στην θέση Ανάθεμα Διδύμων με παράλληλη λειτουργία μονάδας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ καθαρισμού των υγρών της συμπίεσης, χωρίς να υπάρχει καν σχεδιασμός που θα διατίθενται.Ακόμα αφήνοντας εντελώς ανοιχτό τον τελικό προορισμό των δεμάτων.

3.2- Μετά από 5ετή απραξία ( κ. Φ. Χατζημιχάλης ) σπασμωδικές και αποσπασματικές κινήσεις, χωρίς σχεδιασμό και προοπτική, έχουμε φτάσει σε παραδεκτό αδιέξοδο. Ο < νέος > επικαιροποιημένος ΠΕΣΔΑ, όπως έχει δημοσιοποιηθεί από την Περιφέρεια δεν προσφέρει καμία εγγύηση για λύση. Ο χρόνος διαβούλευσης τελείωσε.

Οι δικές μας προτάσεις έχουν δημοσιοποιηθεί.

Εσείς έχετε προτάσεις ? Ποιες είναι ?

4.0  Βιολογικοί καθαρισμοί, δίκτυο αποχέτευσης.

4.1-        Η λειτουργία του βιολογικού είναι απαράδεκτη , επικίνδυνη για τη δημόσια

υγεία.

Το φαινόμενο αυτό ισχύει επί σειρά ετών και  είναι ντροπή για το Δήμο μας.

Τά προβλήματα που υπάρχουν και στα δύο συστήματα αποχέτευσης ( Κρανίδι – Πόρτο – χελι και Ερμιόνης ) είναι γνωστά. Προοπτική ολοκλήρωσης ?

πως σκέπτεστε να τα αντιμετωπίσετε ?

4.2-       Υπάρχουν σχεδιασμοί για Τριτοβάθμια επεξεργασία (εύρεση πόρων )διάθεση

λυματολασπης και νερού που παράγεται.

5.0 Δάση

5.1-        Οι δασικές εκτάσεις στην περιοχή μας έχουν μειωθεί πάρα πολύτελευταία

χρόνια είτε με πυρκαγιές είτε με παράνομες αποψιλώσεις.

Επίσης οι ελάχιστες εναπομείνασες απειλούνται (Καταφύκι)

Σκοπεύετε να προτείνετε συγκεκριμένα μέτρα.? Υλοποιήσιμες αποφάσεις ?

5.2      Εχετε επεξεργασθεί σχέδιο Πυροπροστασίας, Κορακιάς, Καταφυκιού,

Δημοτική μέριμνα, υποστήριξη από εθελοντικές ομάδες ?

6.0 Συνύπαρξη κοινωνικών ομάδων

6.1-  Αλλοδαποί εργαζόμενοι (άγνωστος αριθμός πολιτών της ΕΕ αλλά και άλλων χωρών) πόσοι είναι τι μέτρα θα παρθούν για την ομαλή ένταξη αυτών και των οικογενειών τους στην τοπική κοινωνία πως εντάσσονται στην παραγωγική διαδικασία (εξασφάλιση της νομιμότητας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους) τι αντιδράσεις υπάρχουν από τους Έλληνες εργαζόμενους ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική στενότητα λόγω της κρίσης.

6.2  Ρομα. Εμείς νομίζουμε ότι είναι απαράδεκτες οι Πολιτικές Σακοζί-Μπερλουσκόνι. Υπάρχουν όμως και οι θετικές Πολιτικές και οι πόροι από την Ε.Ε. και θετικά παραδείγματα για εξασφάλιση των απολύτως αναγκαίων προϋποθέσεων ( συν- ) ύπαρξης τους.

Εχετε κάνει σκέψεις ? Υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός για απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων σχεδιασμός εγκατάστασης τους σε καταυλισμό με τις απαραίτητες υποδομές, εκπαίδευση των παιδιών τους ?

7.0. Υγροβιότοποι, πανίδα, χλωρίδα.

7.1- Εμείς νομίζουμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαφύλαξη, προστασία των Υγροβιοτόπων της Κοιλάδας και στα Φλάμπουρα από ιδιωτικές ορέξεις οικοπεδοποίησης / εκμετάλλευσης, ακόμα και ιδιαίτερα αν αυτές είναι της Εκκλησίας.

7.2- Το ίδιο ισχύει και για την Θαλάσσια ζωή ( βιοποικιλότητα ) καρέτα – καρέτα, δελφίνια κ.τ.λ. Ενημέρωση πολιτών.

7.3- Το ίδιο ισχύει σε ότι αφορά προστασία και διαφύλαξη της άγριας Ζωής, ιδιαίτερα σε περιοχές NATURA, μέτρα για τα αδέσποτα, στείρωση, καταφύγια τραυματισμένων, σε συνεργασία με τον σύλλογο που δραστηριοποιείται χρόνια τώρα στην επαρχία μας.

8.0. Αστικό περιβάλλον, οδικό δίκτυο.

8.1-  Η μέριμνα του οδικού δικτύου είναι πλέον αρμοδιότητα του Δήμου, η περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και η διατήρηση του υπάρχοντος, Εκεί διαπιστώνουμε υστέρηση  και όχι στην ευθυγράμμιση και διαπλάτυνση των λωρίδων κυκλοφορίας που συχνά οδηγούν τους οδηγούς σε λάθος συμπεριφοράς.

Είναι δεδομένο ότι το Κρανίδι τουλάχιστον έχει χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι δρόμοι στενοί σε μερικά σημεία ακόμα στενότεροι από ανεπίτρεπτες κατασκευές , τα πεζοδρόμια, ελάχιστα και μερικά μάλιστα πολύ στενά, ελλιπής σήμανση αλλά και παραβιάσεις αυτής  -ανεξέλεγκτα παρκαρίσματα κ.τ.λ.

8.1-   Θεωρούμε απαραίτητα επειδή αυτονόητα ( όχι εδώ προφανώς ) μέριμνα για δρόμους, πεζοδρόμια και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά ή τους ηλικιωμένους (δεν υπάρχουν π.χ. διαβάσεις πεζών, προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου με ασφαλείς ποδηλατολωρίδες.

8.2-    Ασφαλείς παιδικές χαρές και σημεία συνάντησης νέων ( και εκτός καφετέριας )

Ασφαλώς θέμα της  Δημοτικής Αρχής . μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση ?

Πέρα από τα καθήκοντα της Αστυνομίας, που η εκτέλεση τους και αυτή, υποτονική.

Πάρα πολλές διαφημιστικές πινακίδες  ( όπως και πολλές της κυκλοφορίας ,  εκτός τόπου και χρόνου ) που αφενός αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη και αφετέρου δημιουργούν αισθητική ρύπανση.   Αντιμετώπιση ?

9.0. Υγεία

Το < Νοσοκομείο > Κρανιδίου, του κ. Αβραμόπουλου δεν το πήρε προφανώς κανείς στα σοβαρά. Όμως οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό είναι < χρόνιες παθήσεις >`!

Εχετε ένα σχέδιο αντιμετώπισης ? Με περιορισμένους πόρους ( οικον.  κρίση ).

10.0  Δημόσια Διοίκηση, Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στη μέχρι σήμερα δραστηριοποίησή μας διαπιστώσαμε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων

Αργορυθμία η κωλυσιεργία, αδράνεια, αδιαφορία, ανοχή η κάλυψη παράνομων πρακτικών .

Δεν μας αρκεί η κοινότοπη εξήγηση ότι επικρατεί και εκεί εξυπηρέτηση συμφερόντων, διαπλοκή, διαφθορά. Ιδιαίτερα από εκείνους που επιλέξαμε για να ορίζουν και να υπηρετούν τον Νόμο.

Εσάς σας αρκεί ? Δεν το έχετε υπ όψιν ? Και αν συμφωνείτε μαζί μας, πως νομίζετε ότι αντιμετωπίζεται ?

Πέρα από αυτά υπάρχουν θέματα που είναι έξω από τις δικές μας δραστηριότητες, όμως επειδή, όπως ξέρετε και ξέρουμε, αφ ενός αλληλοσυνδέονται και αφ εταίρου είναι ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό μας περιβάλλον, περιμένουμε επίσης την τοποθέτησή σας και πάνω σ αυτά.

Κοινωνία, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τι βλέπετε μέσα στις δυνατότητες του Δήμου σε ότι αφορά στην ανεργία στην επαρχία μας, επιδόματα και προϋποθέσεις, τρόποι να ανοίξουν δουλειές. Ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, εργάτες γης.( ανασφάλιστη εργασία, κυρίως αλλοδαπών ).

Τι βλέπετε μέσα στις δυνατότητες του Δήμου σε ότι αφορά στην πράσινη ανάπτυξη ?

Οικονομία

ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Νέο ειδικό χωροταξικό με τις όποιες αλλαγές, τροποποιήσεις :

Πως θα επηρεάσει την περιοχή μας ?

–          Πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας λόγω κρίσης. Προτεινόμενες λύσεις,

–          Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Μαρίνες, Εποχιακός Τουρισμός.

–          Κλειστές ξενοδοχειακές μονάδες (Γιούλη,Σαλάντι,Βερβερόντα)

Σχέδιο αντιμετώπισης υπάρχει ?

Τι σημαίνει για εσάς θεματικός τουρισμός πως μπορούμε να έχουμε τουριστική κίνηση εκτός της καλοκαιρινής περιόδου (σεμινάρια, συνέδρια, χειμερινός τουρισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ).Διαφήμηση,οργάνωση, υποδομές.

Γήπεδο Γκολφ θετικό, η όχι ? Επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον, πραγματικά οφέλη για την τοπική οικονομία και ποια είναι.

Εμείς νομίζουμε ότι συνοδεύεται, ειδικά για την περιοχή μας, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, τόσο σε ότι αφορά στο περιβάλλον ( στην φυσιογνωμία του Τόπου μας δηλαδή ) αλλά και στα αναμενόμενα οφέλη στην τοπική οικονομία που θα είναι μηδαμινά έως ανύπαρκτα.

Αγροτική παραγωγή. Κρασί φρουτοπαραγωγή και ενίσχυση των παραγωγών ?

Μέτρα προώθησης και ανάδειξης του ελαιολάδου,κρύα έκθλιψη καλαίσθητη συσκευασία, όχι υδροβορες ποικιλίες, βιολογική καλλιέργεια , περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση της μούργας,

Αναζήτηση άλλων καλλιεργειών υψηλής ποιοτικής απόδοσης  που να ανταποκρίνονται στις φυσικές δυνατότητες του τόπου.

Είμαστε μία περιοχή , ένας Δήμος (όχι ο μοναδικός) του οποίου δεν έχουν καθοριστεί περιαστικές ζώνες χρήσης γης (π.χ. βιομηχανική).   Πιστεύετε ότι η κατάσταση αυτή είναι μία τωρινή προβληματική κατάσταση που στο μέλλον όμως θα ενταθεί ή όχι ?

Ποιες βλέπετε σαν δυνατές ενέργειες ?

Στο δήμο μας υπάρχουν πάρα πολλοί οικισμοί που αν αναπτυχθούν θα τεθούν με πολύ πιο οξεία μορφή αρκετά προβλήματα τα οποία ήδη υπάρχουν και σήμερα  (π.χ. ύδρευση , αποχέτευση, αποκομιδή σκουπιδιών , κυκλοφοριακό , διαφόρων ειδών ρυπάνσεις , παράνομες αποψιλώσεις κλπ) .

Είστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό ;

Πολιτισμός

Ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού μας παρελθόντος ιεραρχήσεις και προτεραιότητες . Πολιτιστικό κέντρο Ερμιονιδας, αίθουσα εκδηλώσεων θεατρική και κινηματογραφική αίθουσα, δωρεάν μαθήματα στην νεολαία (χώρος μουσική θέατρο διαλέξεις, φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική κλπ). Πολιτιστικές  εκδηλώσεις που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση της επαρχίας μας (όχι μόνο το καλοκαίρι)

Ενοποίηση (δικτυακή αρχικά )των βιβλιοθηκών Ερμιόνης- Κρανιδίου σε μια με δυο παραρτήματα, εμπλουτισμός με σπάνιες εκδόσεις αλλά και εκδόσεις νέων βιβλίων, πόροι.

Το πολιτισμικό μονοπάτι που ξεχάστηκε στα χαρτιά. ( Φράγχθι ) ?

Τέλος

Ποιό είναι το όραμά σας για το μέλλον της περιοχής μας ?

Περιβαλλοντικό Σωματείο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΤΘ 109     21 300 Κρανίδι

Ε/Μαιλ    stelio@stelio. Gr

 

Οι ερωτήσεις της

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στάλθηκαν στους 3 επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου Ερμιονίδας

που ζητούν την ψήφο μας στις Δημοτικές Εκλογές της 7. Νοεμβρίου

Οι απαντήσεις θα δημοσιευθούν.

Οι μη απαντήσεις επίσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: