• H αξιολόγηση

 • Argolida Blogs
 • Advertisements

ΠΕΣΔΑ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ –

Το ξαναγράψαμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ !

Αυτό μας δυσκολεύει να συμπληρώσουμε την από το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ προβλεπόμενη ΑΠΑΡΤΙΑ. Γιαυτό έγινε απαραίτητη και 3η συνάντηση μας. Ομως δεν πήγε χαμένος ο χρόνος.

Είχαμε την ευκαιρία να σπουδάσουμε την Θέση που θα παρουσιάσουμε στην Διαβούλευση, που εμείς όλοι των κινήσεων Αν. Πελοποννήσου, έχουμε απαιτήσει από την Περιφέρεια.

Με το υλικό που τύπωσε στο μεταξύ το Δ.Σ. ( Αξιολόγηση σχεδίου ΠΕΣΔΑ ) και παρέδωσε στους φίλους χωρίς πρόβαση σε ιντερνετ διευκολύνθηκε ο διάλογος.

Ακούσαμε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις φίλων μας πάνω σ αυτό αλλά όχι μόνο. Ομως ο χρόνος δεν μας επέτρεψε να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε πάνω σε άλλα επίσης σοβαρά Θέματα που μας προβληματίζουν. Οι κλειστές παραλίες, το νερό που τελειώνει, οι συνάνθρωποι μας που περιθωριοποιούνται, έμειναν για την επόμενη φορά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η θέση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, στο θέμα της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, ( Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ) την οποία έδωσε στην δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλης, στηρίζεται :

1-    Στις γενικές κατευθύνσεις των σκοπών και των μέσων για την επίτευξη τους, όπως έχουν διατυπωθεί στο Καταστατικό του Σωματείου μας.

2-    Στις Θέσεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, οπως έχουν διατυπωθεί μετά την Ημερίδα της 7. Μαρτίοιυ 09 σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων.

3-    Στις κοινές Θέσεις του Ιουλίου 09 από όλες τις αυτοδιοικητκές και Περιβαλλοντικές Κινήσεις Αν. Πελοποννήσου.

4-    Στις επικαιροποιημένες και συμπληρωματικές Θέσεις των άνω αναφερομένων Κινήσεων του Απριλίου 2010.

5-    Στην αξιολόγηση από το Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Η Απόφαση του Δ.Σ. είναι: Να πάρουμε μέρος στον Διάλογο, στα πλαίσια της Διαβούλευσης, με αυτές τις Θέσεις τις οποίες:

α- Δημοσιοποιήσαμε στο ιστολόγιο  της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

β- Αποστείλαμε σε όλα τα Μέλη των Κινήσεων Πελοποννήσου στηρίζοντας την προσπάθεια να καταλήξουμε σε κοινή Απόφαση προκειμένου να πάρουμε μέρος στην Διαβούλευση η οποία δίνει χρονικό περιθώριο 45 ηεμρών από ανακοίνωσης της.

Στούς φίλους των λοιπών κινήσεων επισημαίνουμε, ότι έχουμε 2 Επιλογές.

Να αρνηθούμε τον Διάλογο με το σκεπτικό ότι η Περιφέρεια είναι ήδη γνώστης των Θέσεων μας ( που επεδώθησαν τον Μάιο 10 ).

Η να πάμε στην Διαβούλευση αφού προσκληθούμε ( δικαιωματικά και επειδή το έχουμε απαιτήσει ) και να συζητήσουμε το Σχέδιο της Περιφέρειας, με βάση τις παρατηρήσεις, διορθώσεις, διαγραφές η αντικαταστάσεις και διευκρινήσειςστο κείμενο του κ Χατζημιχάλη.

Εμείς είμαστε υπέρ της δεύτερης λύσης.

2-

Μάρτιος 2009

Οι θέσεις του Περιβαλλοντικού σωματείου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πριν απο όλα – ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

– ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

– ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

– ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

– Απο ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Αυτό ήταν και ο κοινός παρονομαστής από όλες τις τοποθετήσεις. των κινήσεων πολιτών όπως και των πολιτικών κομμάτων που πήραν τον λόγο.

3-

Συνάντηση της 6ης Ιουλίου 2009 στην Τρίπολη

Πρότασή  μας, Η Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων, ήτοι : Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση σκουπιδιών, Διαλογή στην Πηγή, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων, Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών

4-

Συνάντηση της Τρίπολης, στις 28 Απριλίου 2010

Ως βασικές Αρχές και Κατευθύνσεις : Την Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων, ήτοι – με σειρά προτεραιότητας – την : Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση σκουπιδιών, Διαλογή στην Πηγή όλων των κατηγοριών στερεών αποβλήτων, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων, και την Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών.

Τέλος, για μας είναι αυτονόητο ότι στη συζήτηση για μία εποικοδομητική κριτική της πενταετούς πορείας του ΠΕΣΔΑ 2005 και για              την αναθεώρηση ή τροποποίηση αυτού θα πρέπει να συμμετέχουν ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας, εκπρόσωπος της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι ΦοΔΣΑ  ( Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ) και τα Δημ. Συμβούλια των ΟΤΑ της Περιφέρειας, ενώ θα πρέπει παράλληλα να λάβει χώρα ευρεία Δημόσια Διαβούλευση με τη συμμετοχή δημοτικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων και λοιπών κοινωνικών φορέων.

Οι Συμμετέχοντες

 • Δημοτική Κίνηση <<Ναύπλιο Η Άλλη Πρόταση>>
 • Δημοτική Κίνηση <<Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων>>
 • Δημοτική Κίνηση <<Κοινωνική Πρωτοβουλία Τεγεατών>>
 • <<Οικολογικός Σύλλογος Κορινθιακού Κόλπου>> ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
 • Δημοτική Κίνηση <<Τρίπολη – Ανθρώπινη Πόλη>>
 • Νομαρχιακή Κίνηση <<Αρκάδων Κοινόν>>
 • <<Παρεμβατική Κίνηση Πολιτών Μεγαλόπολης>>
 • <<Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας>>
 • <<ΤΡΟΙΖΗΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ>>

Διαβάστε και στο ΝΕΟ μπλογκ περισσότερα για το χθες :

http://orangespotters.blogspot.com/2010/09/blog-post_02.html

Advertisements

Ένα Σχόλιο

 1. […] και την δικη της τοποθετηση.Tελικα η θεση δημοσιευτηκε ΠΑΠΟΕΡ. Και στο τελος παραπεμπει και στον γειτονα Ιχνηλατες […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: