• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ !!! Για τα του οίκου μας

η Δέσποινα Δημότση

γράφει στην Ενημέρωση

η ανταρσία σας…. μάρανε

Τι είχες Γιάννη μου; Τι είχα πάντα!!! Ο λόγος για τα «επεισόδια» ανταρσίας στο Μεγαλοβούνι γιατί είναι πασίγνωστο το ρητό «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» οπότε αφού δεν θέλουμε (γιατί δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω) να κάνουμε ανακύκλωση και να δώσουμε την λύση στην χωματερή που καίγεται και ρέει καρκίνο, αποφασίσαμε να κλείσουμε τον νέο δρόμο για διαμαρτυρία! Και κακώς χρησιμοποιώ το ρήμα αποφασίζω στο ά πληθυντικό ενώ πρέπει να γράψω … αποφάσισε.

Λοιπόν, απ ότι φαίνεται το πλαστικό που συγκεντρώθηκε από τους δημότες όλης της Ερμιονίδας με πρωτοβουλία της Παρέμβασης Πολιτών δεν μοιάζει να έδωσε το μήνυμα «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ» σε όλους και δεν εννοώ μόνο τους αντάρτες μας (ο θεός να τους κάνει) στο Μεγαλοβούνι αλλά και τα σχόλια μερίδας του τύπου που μάλλον αναφέρεται σε δημότες που ζουν μάλλον σε παράλληλο σύμπαν από το δικό μας εφόσον η λέξη «κέρδισε» μόνο εκεί μπορεί να πείσει (στο παράλληλο σύμπαν ή σε άλλο πλανήτη). Χαρά στην υπομονή των περαστικών – εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι θα σας είχα περάσει από πάνω με το αμάξι αν βιαζόμουν. Τι περίεργο πριν από δύο περίπου χρόνια να μας υπόσχεται ο Δήμαρχος Κρανιδίου τους κάδους που θα παράγγελνε για ανακύκλωση η οποία ανακύκλωση δεν γίνεται για τα «γλυκά μάτια» του δεματοποιητή (ποιος ξέρει ποιους θα εξυπηρετήσει άραγε). Να ναι καλά τα ντοκουμέντα – βίντεο που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω όταν ο Δήμαρχος δήλωνε υπέρ της ανακύκλωσης και μάλιστα άμεσα!! Ακόμα τους περιμένουμε…

Για να γίνω λοιπόν και γω κατανοητή σε όλους θα μιλήσω στην «πολιτική» γλώσσα (στην γλώσσα που ομιλούν οι «κύριοι» προεκλογικά και όχι μόνο). Ο καινούργιος δρόμος που κλείσατε «αγαπητοί» είναι πληρωμένος από όλους εμάς τους Δημότες – ψηφοφόρους (την λέξη ψηφοφόρους την βάζω για τους ευνόητους λόγους που φαντάζεστε, να καταλάβετε ότι δεν τρώμε κουτόχορτο).  Ένας «άχρηστος» δρόμος, με ανάποδες κλίσεις και με τον οποίο γλυτώνουμε στα ταξίδια μας το πολύ τρία λεπτά!! Αυτόν τον δρόμο δεν φτάνει που μας τον επιβάλλατε ώστε να φτιαχτεί έχετε και το θράσος να τον κλείσετε ως διαμαρτυρία για την ανικανότητα της πραγματοποίησης της ανακυκλώσεως. Και όλα αυτά για τα «μάτια» του δεματοποιητή που κανένας δημότης δεν θέλει…. Αντί να λύσουμε λοιπόν το πρόβλημα της χωματερής με την λογική, δηλαδή κάνοντας ανακύκλωση, προτιμούμε να κλείσουμε παράνομα (ναι, ήταν παράνομο και αντισυνταγματικό) τον δρόμο και φυσικά να πλήξουμε και τον τουρισμό της περιοχής! Και ξέρετε «κύριοι» ότι είμαστε στη μέση της καλοκαιρινής σεζόν και δεν έπρεπε να κλείνατε τον δρόμο και ιδίως μέρα Παρασκευή!!!

Όταν έγινε το θανατηφόρο τροχαίο την 7η Μαρτίου 2010 στον δρόμο – καρμανιόλα που εσείς καταντήσατε έτσι με την ανικανότητα σας, κάνατε ανταρσία;; Κλείσατε τον δρόμο ως διαμαρτυρία που χάθηκε άδικα ένας νέος άνθρωπος;;; Μήπως μπήκατε στον κόπο έστω να τον στρώσετε για να μην θρηνήσουμε άδικα και άλλα θύματα μετά τη Σοφία;;; Αν ήταν η δική σας φίλη ή αδερφή θα ίδρωνε το αυτάκι σας;;; Προς θεού μακάρι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι αυτού του τόπου δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το γεγονός, γιατί ήταν μεν άδικο αλλά δε απαράδεκτο λόγω δρόμου. Σεβαστείτε λοιπόν όλους μας και στρώστε τον δρόμο πριν έχουμε και άλλα τροχαία. Καλά δεν αγχωθήκατε και πολύ μετά το τροχαίο της Σοφίας, ο δρόμος έμεινε στα ίδια (και όσο πάει και χειρότερα) χάλια, για να μας θυμίζει και τον άδικο χαμό της Σοφίας αλλά και την Ουγκάντα Ερμιονίδος που μας καταντήσατε να ζούμε. Μην αγχώνεστε λοιπόν γιατί σας τα λέω συνεχώς με αυτόν τον τρόπο, δεν έχω κάτι με τα πρόσωπα σας – έχω κάτι με την ανικανότητα σας ως Δημοτική Αρχή να πράξετε όσα έχετε υποχρέωση (και είχατε εδώ και τέσσερα χρόνια – ευτυχώς είμαστε στο τελευταίο έτος). Και στην νέα Δημοτική Αρχή τα ίδια θα γράφω εφόσον δεν πράττουν τα αυτονόητα (πράγμα δύσκολο διότι είστε πρωταθλητές στο σπορ!!!).

Αφήστε λοιπόν τα «κλεισίματα» των δρόμων και ξεκινήστε τα «στρωσίματα», γιατί υπενθυμίζω πως είμαστε εκτός από Δημότες και ψηφοφόροι και μπορούμε εύκολα να σας στείλουμε εκεί που έπρεπε να είχατε ήδη πάει…. σπίτια σας.

δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρατηρητής” στις 28/7/2010 Αρ. Φ. 847

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: