• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Τρίπολη, 28 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πελοπόννησος εισέρχεται πλέον στο «τρελοκομείο»

στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Πελοπόννησο
• Τη Δευτέρα (19/7) ο δήμαρχος Κρανιδίου οργάνωσε «πάνδημο» συλλαλητήριο (στο οποίο συμμετείχαν 5 δημότες), για να απαιτήσει από τις αρχές να τον αφήσουν να «λύσει» το πρόβλημα των σκουπιδιών. Του πρωινού «φιάσκου» ακολούθησε σύσκεψη με τους δημάρχους Ασκληπειού, Επιδαύρου, Ερμιόνης και Κρανιδίου, τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ, με την παρουσία και εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εξεύρεση λύσης, που όμως δεν υπήρξε.
• Την περασμένη Δευτέρα (26/7) το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης αποφάσισε ότι μόνο με γραπτή εντολή, πλέον, οι υπάλληλοι στην καθαριότητα θα εναποθέτουν τ’ απορρίμματα του Δήμου στη χωματερή, αναλαμβάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις νομικές συνέπειες η ίδια η Δημοτική Αρχή. Είχε προηγηθεί σύλληψη και μεταφορά στον Εισαγγελέα εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Κρανιδίου και για τούτο η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστά στα μέλη της «να μην εκφορτώνουν – εναποθέτουν το περιεχόμενο των οχημάτων σε τοποθεσίες και χώρους, για τους οποίους δεν έχουν λάβει επακριβώς ατομική έγγραφη εντολή από τον κ. δήμαρχο του Δήμου στον οποίο εργάζονται».
• Το δικαστήριο της Καλαμάτας την περασμένη Δευτέρα (26/7) έδωσε άδεια για συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στη Μαραθόλακκα, η οποία από το τέλος του 2008 είναι παράνομη, όπως άλλωστε όλες οι χωματερές της χώρας.
• Στις 16 Ιουλίου, εξάλλου, το δικαστήριο Σπάρτης έδωσε κι αυτό άδεια για συνέχιση λειτουργίας της χωματερής στο Αφυσσού.
• Ω του θαύματος(!) και τα δύο δικαστήρια έδωσαν παράταση έως και τις 3 Σεπτεμβρίου!
• Ο πολλά υποσχόμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια ακόμη αναμένεται, ο δε περιφερειάρχης αν και έχει δηλώσει πως θα ζητήσει από όλους τους δημάρχους να δηλώσουν γραπτώς αν δεν μπορούν να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους, ώστε να αναλάβει ο ίδιος δράση, «παρέλειψε» να τους στείλει σχετικό έγγραφο, με συνέπεια οι δήμαρχοι να δηλώνουν άγνοια και να συνεχίζουν να ασχολούνται με τα προεκλογικά τους.
• Έληξε τη 16η Ιουλίου η σιωπηρή παράταση για την ανοχή στη λειτουργία των χωματερών που λειτουργούν παρανόμως από το τέλος του 2008. Ποια πολιτική άραγε θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι όταν θα χρεώνονται 34.000,00 ευρώ την ημέρα για κάθε χωματερή;
Είναι προφανές πως στην προεκλογική περίοδο που εισερχόμαστε, πάρα πολλά θα ακουστούν εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών που απειλεί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα νοικοκυριά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών τους και τους δημότες να στηρίξουν εκείνα τα δημοτικά σχήματα που θέτουν σε προτεραιότητα την ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Γραφείο Τύπου: Δημήτρης Μητρόπουλος
Κιν.: 697 2717607, e-mail: ecogreens.pelop@gmail.com

Advertisements

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: