• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Συλλογή πλαστικού στην Ερμιονίδα

Σάββατο 3 του Ιούλη .

Πρώτο Σημείο συλλογής : Κοιλάδα.

Εδώ οι Δημότες ξύπνησαν πριν από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ . Ο κάδος είναι ήδη πλήρης στις 10 παρά πέντε το πρωί.

Πάμε στο δεύτερο Σημείο : LIDL.

Και στο Κρανίδι μας … πρόλαβαν οι ευαισθητοποιημένοι Πολίτες !


Ωρα 10 και 10. Και εδώ στοιβάζονται ήδη οι μαγάλες πλαστικές σακούλες απο τα νοικοκυριά του Κρανιδίου. Σε ένα σάκο ένα σημείωμα για μας, η μάλλον για < εκείνους > … Διαβάστε το.

Είναι και η γνώμη των περισσοτέρων συνδημοτών μας, που εκφράζεται με άμεσα και …σταράτα λόγια. Μας το λένε στην κουβέντα κι άλλοι, με άλλα λόγια. Αλλά το νήμα, το ίδιο. Ευχαριστούμε. Μα γιατί δεν το κάνει ο Δήμος ? Ελα ντε !

Ερχονται και άλλοι. Πολλοί ξένοι. Μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, γνωστοί και άγνωστοι. Συζητάμε μαζί τους. Τα ξέρουν αλλιώς τα πράγματα, από τις χώρες τους. Γιατί όχι και εδώ? Τα λέμε. Δυο Άγγλοι μαθαίνουμε , μεταφράσανε το κείμενο της αφίσας μας και το ανάρτησαν σε ξενοδοχεία της περιοχής μας. Τους ευχαριστούμε.

Ξαναπερνάμε από την Κοιλάδα. Τώρα στοιβάζονται τα πλαστικά γύρω από τον κάδο. Ο Παπά- Θέμης έχει επισκεφθεί το πόστο-Κοιλάδας. Θα ξαναπεράσει αργότερα. Του χρωστάμε πολλά του Παπά – Θέμη.  Ολοι μας.

Πάμε Πόρτο Χέλι.

Στήν είσοδο, στην σκιά του θεόρατου πεύκου, η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μαζεύει. Και εδώ πολλοί ξένοι. Ο σωρός μεγαλώνει. Καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε, περαστικοί μας βοηθούν. Τους ευχαριστούμε.

Πάμε Ερμιόνη. Εδώ βρίσκονται από τις 10 τα Μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, και ταυτόχρονα σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης.

Και η Ερμιόνη μας πρόλαβε! Ερχεται και ένα φορτηγάκι από ξενοδοχείο της περιοχής. Τα παίρνετε? Ασφαλώς τα παίρνουμε. Μας ζητούν τηλ. Επικοινωνίας. Δίνουμε. Θέλουν να συνεργαστούμε. Να βοηθήσουν. Εχουν το ίδιο πρόβλημα με το δικό μας.

Ανεβαίνουμε σε Φούρνους. Οι ενεργοί Πολίτες των Φούρνων μας περιμένουν στο Καφενείο της πλατείας. Μας κερνάνε καφέ, συζητάμε…

Για τον μπλε κάδο του Δήμου <χωρίς ιδιότητα > που τον έχει < βαφτίσει > ο Σταύρος Γεωργίου. Μόνο χαρτί, διαβάζουμε. Οι Δημότες το διαβάζουνε επίσης. Να το διαβάζει και ο Δήμος ? Μπα! Που τέτοια ψιλά γράμματα. Συζητάμε για τα σκουπίδια μας. Για τις αποφάσεις που υπάρχουν, και δεν υλοποιούνται ! Γιατί άραγε ? Ελα ντε. Ο Σταυρος μας λέει για την κομποστοποίηση. Ξέρει πολλά . Θα τα ξαναπύμε σύντομα.

Ανεβαίνουμε στα Δίδυμα.

Στην πλατεία, στο καφενείο μας περιμένουν τα Μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ μαζί με τους ενεργούς Πολίτες των Διδύμων. Οχι άλλο καφέ. Νερό. Εμφιαλωμένο βέβαια. Ρίχνουμε το μπουκάλι στο σωρό. Λέμε για περασμένες μέρες που το νερό των Διδύμων ήταν πολύ καλύτερο από το εμφιαλωμένο. Συζητάμε για τον δεματοποιητή που τους καίει! για τις φωτιές που καίνε στις χωματερές.  Μα αφού υπάρχει η εναλλακτική λύση στο ΚΔΑΥ της Τρίπολης, γιατί δεν κάνει ο Δήμος την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ? Ελα ντε!

Διαβάζουμε ξανά το σημείωμα του Κρανιδίου. Της … αγανακτισμένης Δημότισσας. Μπράβο! Καλά τους τα λέει !

Γυρίζουμε πίσω.

Στο Κρανίδι φεύγει το ένα αγροτικό μετά το άλλο για το κεντρικό σημείο συλλογής. Πρέπει να πάρουμε και το Πόρτο Χέλι. Στο Δρόμο βρίσκονται τα πλαστικά κατεβαίνοντας από Δίδυμα , Φούρνους.

Και η ερώτηση της ημέρας, είναι. Ευχαριστούμε, πότε θα το ξανακάνετε ?

Εμεις σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε. Εσείς θέλετε! Εμείς προσπαθούμε. ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ?

Και ακούμε και αυτό. Αφού, έτσι που δείχνει δεν μπορούν, γιατί δεν παραιτούνται??? Ελα ντε.


Advertisements

4 Σχόλια

  1. Μπράβο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλά πρέπει να πληρώνουμε και να τρέχουμε να κάνουμε και τη δικιά τους δουλειά;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: