• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είχε προβλέψει η ΕΜΥ για χθες βράδυ.

Ετσι ακριβώς ήρθαν ! Εξω από την αίθουσα συνεδρίασης.

Αλλά προ πάντων μέσα!

Αθρόα η συνέλευση δημοτών από Κρανίδι, Φούρνους, Δίδυμα. Καρέκλα ελεύθερη, δύσκολο ! Πριν ακόμα αρχίσει η < συνεδρίαση > του Δ.Σ. Κρανιδίου για τα σκουπίδια μας μετά τις τελευταίες < μη εξελίξεις > Παρούσα η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κι ας μην είχε λάβει πρόσκληση, όπως θα έπρεπε, αφού με δική της πρωτοβουλία γίνεται αυτό, παρούσες και  οι κυρίες της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης , http://enpoermionis.blogspot.com/2010/02/blog-post_11.html αλλά και οι Διόσκουροι  σε πρώτη τους δημόσια εμφάνιση. Συνεργεία του  και έχουν πάρει ήδη θέση.

Οθόνη προβολής και η πρώτη έκπληξη.

Η αφίσα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, άγαρμπα πετσοκομμένη. Κάτι λείπει ! Το λόγο μας. Και μαζί μ αυτό < κόπηκε > και η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Για  τι άραγε ? Ποιόν πείραζε ? Ενόχλησε πολλούς. Επειδή η αφίσα μας είχε κυκλοφορήσει παντού. Χωρίς λογο-κρισία !

Αυτό < κόπηκε > από την λογο-κρησία

–       Ακολούθησε σύγχυση για την μεθοδευμένη μέθοδο της θέσης του Δ.Σ. Πρώτο πλάνο στο μπαλκοσένικο, Πρόεδρος , Δήμαρχοι, Πρόεδρος, ολίγη συμπολίτευση, και πίσω εν είδη γλάστρας οι  υπόλοιποι και η αντιπολίτευση ? Το σκηνικό ξαναϊδωμένο. Η αντιπολίτευση, αρνείται, σωστά, να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και παραμένει πλατεία.

–       Προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Ασκληπιείου κ. Τσακαλιάρης στη θέση του Προέδρου του ΦΟ.Δ.Σ.Α κ. Δεληγιάννη.

–       Ο Δήμαρχος Κρανιδίου παίρνει τον λόγο ( ονομάστηκε εισήγηση και κράτησε δυόμιση ώρες ) ! Αρχίζει με μια ανούσια, ανώφελη, και ας επιτραπεί, < φτηνή > αλλά έντονη κατά μέτωπον επίθεση στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Στην οθόνη διαβάζουμε : Η παραπληροφόρηση κάνει κακό η κάτι παρόμοιο. Καλά θα έκανε ο ίδιος να ξαναδιαβάσει στις τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο την ανοιχτή επιστολή μας του Απρίλη 09 με τίτλο ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΠΟΙΌΝ ? Και να απαντήσει ! Μόνο από τότε έκοψε το γράψιμο. Δεν απαντά. Σιγή… Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Και έχει το θράσος να κατηγορήσει  εμάς για < παραπληροφόρηση > αλλά επιτέλους να μας κατονομάσει, γιατί μέχρι τώρα < εργάστηκε > με υπονοούμενα, μισόλογα, ανώνυμες ρετσινιές.  Το ότι πέσανε σε απόλυτο καινό οι < κατηγορίες > εννοείται. Αλλά γιαυτό μαζευτήκαμε εδώ ?

–       Πάμε όμως σε όντως σημαντικότερα.

–       Αφού ο κ. Τσακαλιάρης μας ενημέρωσε για το φρέσκο και όντως εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ανακύκλωσης στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, τις προσπάθειές του γιαυτό και τις κοινές προσπάθειες για την Αργολίδα, καθώς και τα σχέδιά του, όπως και τα κοινά σχέδια και προοπτικές για τον Νομό μας, απεχώρησε.

–       Ο Δήμαρχος Κρανιδίου συνεχίζει. Η < εισήγηση > ήταν ενημερωτική για την εξέλιξη των πραγμάτων από ανάληψης της έδρας από τον ίδιο. Απολογητική και …εξουθενωτική συγχρόνως. Δεν παράλειψε πάντως να πει και δυο καλά λόγια ( γράφε κάνα τέταρτο  ) για την ΕΜΠ του δεματοποιητή που έχουμε καταγγείλει δημόσια από τα τέλη Νοεμβρίου στην Τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό τύπο και όχι μόνο.  Η εμμονή του στον Δεματοποιητή παρ όλο που διαλύθηκε στη συνεδρίαση της 2. 1. 2010 στο Ναύπλιο είναι σταθερή. Τόσο σταθερή που μας βάζει όντως σε …σκέψεις!  Γιατί άραγε ??? Οι Δημότες των Διδύμων δεν τον θέλουν και δικαιολογημένα και δεν θα επιτρέψουν την λειτουργία του, μας λένε. Δυνατά. Σίγουρα. Σίγουρα δεν θα είναι μόνοι. Η κ. Μαλτέζου αμφισβητεί την ισχύ της απόφασης που πάρθηκε από το Τοπικό συμβούλιο …αναδρομικά ( ένα τετράμηνο ! ) Η αντιπολίτευση αναφέρει ότι μάλλον παραπλανήθηκε όταν με προϋποθέσεις υπεσχημένες που όμως δεν ισχύουν όπως αποδείχθηκε, πήρε την σχετική απόφαση. Δεν είναι διατεθειμένη να εμπιστευθεί πλέον, προ πάντων αν δεν ξεκαθαρίσει το βασικό ερώτημα ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ?

–       Μετά τους < παραπλανηθέντες Υπουργούς >  που μας έμαθε ο. κ. Σανιδάς έχουμε λοιπόν και  < παραπλανηθέντες  Δημάρχους >  Η δεν έχουμε ? Και στη συνέχεια και < παραπλανηθέντες Δημοτικούς Συμβούλους > Αυτό μάλλον έτσι μοιάζει να είναι. Σίγουρο είναι ένα. Εχουμε  παραπλανηθέντες πολίτες. Και αυτοί είναι πολλοί . Πάρα πολλοί !

–       Ο Δήμαρχος Κρανιδίου συνεχίζει μακρολογώντας να μας πείσει ότι, αυτός είναι για την ανακύκλωση και αυτό ήδη από την δεκαετία του 90. Επικαλείται γιαυτό την μαρτυρία του Μέλους της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς  κ. Κατσαιτη που πραγματικά το πάλευε από τότε. Όμως το ερώτημα ήταν γιατί δεν προχωρήσαμε αμέσως στην ανακύκλωση ? Η τουλάχιστον από τις 7 του Μόρτη 09 ( Ημερίδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς ) όπως το είχε υποσχεθεί και είχε παραγγείλει κιόλας τους κίτρινους κάδους για χαρτί την επόμενη εβδομάδα ! Ψέματα .

–       Ψέματα βροντοφωνάζει και το Μέλος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Νίκος Ζέρβας αναφερόμενος ακριβώς στα παραπάνω. Αντίδραση καμία !

–       Πήγε λοιπόν στον νέο Περιφερειάρχη ο οποίος απ ότι μας μεταφέρει  συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Κρανιδίου, και επειδή εκείνος δεν νομίζει ότι θα αξιωθούν οι Δήμαρχοι να συμφωνήσουν σε ένα υλοποιήσιμο κοινό σχέδιο διαχείρισης θα εκπονηθεί ένα νέο από την Περιφέρεια που με τις απαραίτητες μελέτες θα πάρει κανα πεντάμηνο !,  Και τέλος ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε ανακύκλωση για τον Δήμο μας με ίδια έξοδα ( του Δήμου εννοείται ) αφού εξασφαλίσθηκαν οι προϋποθέσεις αποδέκτη που θα είναι η εταιρία του κ. Λαγού στην Αρκαδία. Αυτό το τελευταίο έφτασε πολύ θετικά στο ακροατήριο. Και στην αντιπολίτευση. Και φυσικά σε μας.

–       Όμως το χάλασε πάλι ! Στην απεγνωσμένη προσπάθεια να επανασυνδέσει τον δεματοποιητή στην τελική διατύπωση της πρότασής του βρήκε σχεδόν όλους μας. απέναντι.

–       Δήμαρχε λες ψέματα ! ακούστηκα τουλάχιστον ακόμα δυο φορές στην αίθουσα.

–       Από τον κ. Λάμπρου για δήθεν τακτική ενημέρωση του Δ.Σ σχετικά με τις κινήσεις του στο ίδιο θέμα.

–        Από την κ. Α. Αλεβίζου για δήθεν πολιτικές προσπάθειες του προς όφελος όλων (εννοείται, πάντα)  Καμία απάντηση. Σιωπή !

–       Ο κ Γ. Μήτσου ( ΦΟ.Δ.Σ.Α ) επανέλαβε τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του προβλήματος καθώς και τα < πισωγυρίσματα >  και τις αντίξοες συνθήκες που συναντήθηκαν στον δύσκολο δρόμο της επιτυχίας. Τελευταίες εξελίξεις ( με αρνητικές επιστολές της Ελλ. Εταιρίας Ανακύκλωσης στο αίτημα του ΦΟ.Δ.Σ.Α , την επιστολή σε ΥΠ.Ε.Κ.Α  και Περιφέρεια κ.τ.λ.

–       Αυτά εν συντομία γιατί ο πραγματικός χρόνος είχε περάσει εν τω μεταξύ.

–       Ο λόγος δόθηκε στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ που με ομιλητή τον Πρόεδρο ανέπτυξε εν συντομία τόσο την κριτική  απαράδεκτη ΜΠΕ όσο και την πρόταση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς που παρέδωσε ακολούθως στο Προεδρείο. Λεπτομέρειες παραπάνω.

–       Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν μετά διαφορετικές μεν λίαν ενδιαφέρουσες δε θέσεις με κοινό όμως παρονομαστή. Ναι στην ανακύκλωση ! Όμως ο χρόνος έτρεχε τώρα. Επρεπε να βιαστούμε. Για σημαντικές επισημάνσεις, όπως των κ.κ.  Ι. Μαργέτα, Τ. Λάμπρου, Α. Λυμπερόπουλου και των κ. Α. Αλεβίζου και Μαλτέζου  δεν έμενε πλέον χρόνος συζήτησης ! Ο χρόνος τελείωνε σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.         Επρεπε να προχωρήσουμε στην ψηφοφορία.

–       Στην αντίσταση την σθεναρή των Δημοτών των Διδύμων  ακούσαμε μόνο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

–       Και κάπου σαν να μας έκλεινε κάποιος το μάτι σαν να ήθελε να μας πεί :

–       Μη σκαλίζετε την ιστορία του δεματοποιητή. Πονάει !

–       Και εμείς του απαντούμε με τα λόγια του Γιάννη Μανιάτη < εδώ υπάρχουν ευθύνες ! Και θα πρέπει να αναληφθούν ! Και θα έχει κόστος  πολιτικό ! Και θα πληρωθεί !

–       Και για να σας προλάβουμε γιατί το ακούσαμε και αυτό !

–       Ακόμα και αν θέλετε να μην το έχει πει ο κ. Υφυπουργός. Δεν πειράζει.

–      Το λέμε εμείς.

Διαβάστε και στο http://sikam.wordpress.com/2010/02/11/

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. […] Για περισσοτερα παραλειπομενα και κριτικη στο ιστολογιο της Παρεμβασης  Πολιτων Ερμιονιδας ΠΑΠΟΕΡ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: