• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 10. 2. 2010.

Tην Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η αίτηση της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας προς το Δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί η νέα θέση του Δήμου Κρανιδίου για την διαχείριση των απορριμμάτων μετά την αποχώρηση του παλαιού Περιφερειάρχη και τις δηλώσεις του κ  Μανιάτη στην συνάντηση με την ΤΕΔΚ Αργολίδας στις 2 Ιανουαρίου 2010, στην οποία όλοι οι παρόντες Δήμαρχοι Αργολίδας δεσμεύτηκαν εντός διμήνου να έχουν σχηματίσει γνώμη για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, να το έχουν συζητήσει με τον κ. Περιφερειάρχη και να καταλήγει σε ένα ενιαίο σχέδιο κοστολογημένο και με ορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Η αίτηση μας αυτή έμεινε αναπάντητη για πέντε μέρες.

Στην συνεδρίαση της 03/02/10 την έφεραν προς συζήτηση οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ.  Αλεβίζου  και Λάμπρου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ Τόντωρης είπε πως τις επόμενες μέρες θα μελετήσει  το θέμα το Δ.Σ.  και κάποια στιγμή θα τοποθετηθεί.

Οι Δ.Σ. κ.  Αλεβίζου και κ. Λάμπρου απαίτησαν να συζητηθεί εκείνη τη στιγμή και να δοθεί απάντηση.Κατόπιν αυτού η αίτηση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, μπήκε για συζήτηση.

Στην συζήτηση η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρο κ Πουλή που έλαβε τον λόγο και υπερασπίστηκε το αίτημα μας καθώς και μέλη του σωματείου.

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου απών.

Μετά σύντομη ανταλλαγή απόψεων ενεκρίθη ομόφωνα η σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 18.30.με δυνατότητα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  να τοποθετηθεί.

Μας δηλώθηκε πως θα λάβουμε και γραπτή πρόσκληση για να παρευρεθούμε και να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στην ενημέρωση του ΔΣ.

Ενώ λοιπόν η εκπρόσωπος μας είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα ο δημοτικός σύμβουλος κ Κακουριώτης έθεσε εκ νέου θέμα και με την συμπαράσταση και άλλων μελών της πλειοψηφούσας παράταξης εισηγήθηκε αντί δημοτικού συμβουλίου να γίνει δημόσια διαβούλευση για να ακουστούν οι απόψεις του κόσμου και μετά να γίνει Δ.Σ.  όπου θα ληφθεί απόφαση.

Η εκπρόσωπος μας  επέστρεψε και η δική μας τοποθέτηση ήταν να ρωτήσουμε με ποια θέση θα πάει το ΔΣ στην Διαβούλευση.Και αυτό γιατί ακόμα ισχύει η απόφαση για δεματοποίηση ολοκληρωμένη διαχείριση σε μονάδα στην κεντρική Πελοπόννησο.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν είναι αντίθετη σε καμιά διαβούλευση εξ άλλου η μόνη διαβούλευση που έχει γίνει για την διαχείριση των απορριμμάτων έχει διοργανωθεί από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ στις 7 Μαρτίου 2009.

Διαβούλευση που θα έπρεπε να είχε διοργανωθεί από την Δημοτική Αρχή, και αυτό πριν αποφασίσει το Δ.Σ. υπέρ της < λύσης > του δεματοποιητή.

.Η αίτηση μας όμως ζητά την θέση του Δήμου μας σήμερα. Και αυτό πριν μεταφερθεί στον κ.   Περιφερειάρχη μια οποιαδήποτε γνώμη.

Τελικά ψηφίστηκε μετά από πρόταση του Δημοτικού Σύμβουλου κ.  Μίζη,  ανοικτό δημοτικό συμβούλιο (όχι διαβούλευση, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων) στα Δίδυμα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό σχολείο Διδύμων.

Θυμίζουμε πως τον διάλογο με την κοινότητα των Διδύμων τον  ζητά από τις 9 Νοεμβρίου η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ χωρίς αποτέλεσμα. Επομένως με χαρά θα συμμετέχουμε στην διαδικασία καταθέτοντας τις προτάσεις μας.

Ακολούθησε η συζήτηση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ την οποία με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε. Διαβάστε αναλυτικά στο http://kallikratis-kokkinos.blogspot.com/

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου απών.

Το περίεργο είναι η απουσία του κ. Δημάρχου στην συζήτηση τόσο σοβαρών θεμάτων, και ακόμα ποιο

περίεργο, γιατί περίμενε να τελειώσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. για να δεήσει να έρθει στο Δημαρχείο και γιαυτό έπρεπε να περιμένει η συμπολίτευση μετά το τέλος την < έλευση >. Θα υπήρχε σοβαρός λόγος υποθέτουμε.

*Στο παραπάνω άρθρο μας πήραμε ένα σχόλιο που για λόγους δεοντολογίας είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε, άσχετο με το αν συμφωνούμε η όχι με το < πνεύμα > του αναγνώστη μας.  Επειδή το σχόλιο έγινε με ψευδώνυμο  παρακαλούμε, όπως όμως θα ξέρετε, να αποφεύγετε στα σχόλια υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Την γνώμη σας μπορείτε ελεύθερα φυσικά να εκφράσετε ποιο < ευγενικά , ποιο πολιτισμένα θα λέγαμε.
Advertisements

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: