• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ

Που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Σταυρό Διδύμων

ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ

ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΙΑΣ AVERMANN

ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!

Παρατήρηση 1. Ο δεματοποιητής εδώ διαχειρίζεται ΧΑΡΤΙ. Αλλά όχι μόνο μπορεί να δεματοποιήση και άλλα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, φιάλες κ.τ.λ. Αυτός είναι ο πρωταρχικός προορισμός του από μια σοβαρή Γερμανική εταιρία που ασχολείται από την δεκαετία του 70 με την Ανακύκλωση. Ασφαλώς είναι σε θέση να δεματοποιήση ότι του προσφέρουμε για δεματοποίηση. ΑΛΛΑ με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρεται σαν ΛΥΣΗ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Από την Μελέτη ( Σελ. 15 )

Για τέσσερις  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΥΛΙΚΏΝ !!!

Α- Εδώ έχουμε την Μελέτη, βάσει της οποίας πάρθηκε η Απόφαση την 29/7/09) ( βλέπε το 7-λεπτο της ντροπής ) για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων που θα εξυπηρετεί τους Δήμους, Κρανιδίου, Ερμιόνης, Ασκληπείου και Επιδαύρου. Ενημερωνόμαστε για αρκετά επί μέρους   ζητήματα για τα οποία είχαμε ρωτήσει και ξαναρωτήσει χωρίς ποτέ να πάρουμε απάντηση λες και ήταν απόρρητα για κοινούς θνητούς και κινδύνευε η εθνική ασφάλεια !

  1. Στοιχεία του δεματοποιητή :

 

 

 

2.  Εξυπηρετούμενοι Δήμοι      :

3.  Σύνολα απορριμμάτων       :

4.  Βιολογικός καθαρισμός :

Η λυματολάσπη ???

Από την Σελ. 29

 

5.  Κόστος                                  :

Β- Παραβλέπουμε < λεπτομέρειες > στις επί μέρους σημειώσεις όπως ότι :

–  Δεν αναφέρεται ο τύπος  της πλαστικής μεμβράνης που θα χρησιμοποιηθεί. Πρέπει όμως να βγάλει την διετία και γιαυτό την …καταβρέχουμε στις μεγάλες ζέστες !

–  Μας ενημερώνειγια χαμηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που βλεπει αυξημένη στις χωματερές    και, εννοείται, από αυτοανάφλεξη …για να μην βάλλει κακό ο νούς μας.

–   Στους κινδύνους ανώμαλων καταστάσεων ( Σελ. 86 ) απαντά καταφατικά στο εάν αυτές εκδηλώνονται κατά την λειτουργία, όμως δεν το συμπεριλαμβάνει στην αξιολόγηση ως …μη σκόπιμο. Στην ( Σελ. 63 ) για το ίδιο θέμα σημειώνει ΙΣΩΣ !.

–  Αφήνει εντελώς ανοιχτό το σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπης    ( Σελ. 29 ) …θα απομακρύνεται από κατάλληλα αδειοδοτημένο φορέα προς αδρανοποίηση ! Πως ? ποιος ? που ? …όπως έχει σχολιαστεί στην § 3.3.3. Εκεί όμως απάντηση δεν υπάρχει.

–   Δεν ασχολείται με τα βαρέα μέταλλα που βρίσκει μόνο στις …χωμετερές.

Γ- Το τι θα γίνουν, που θα πάνε, πως θα διαχειριστούν τα δέματα πέρα από τις μάλλον προγραμματισμένες αρνητικές επιπτώσεις στην διετία ζωής που τους δίνεται είναι τουλάχιστον προβληματική έως εντελώς ανόητη. Φανταστείτε τα καθημερινά  σκουπίδια   μιας μέσης οικογένειας. Πλαστικά, αλουμινόχαρτα, αλουμινόκουτα, και μπαταρίες, ηλεκτρονικά, και ηλεκτρικά σκεύη μαζί με τα ρέστα από το φαγητό και τα χαλασμένα φρούτα, τις πάνες του μικρού και το περιεχόμενο του κάδου χάρτου υγείας συν τα ληγμένα φάρμακα και ότι άλλο φανταστείτε, μέσα σε ένα δέμα που θα εκτεθεί μετά την δεματοποίησή του σε ελεύθερο χώρο, χειμώνα καλοκαίρι και θα περιμένει να σιτέψει και αφού περάσει η διετία, αν αντέξει, ίσως μεταφερθεί σε Κέντρο Διαλογής ! Εκεί και τότε θα το ανοίξουμε και θα επιλέξουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά….          Αυτό μας λέει η μελέτη. Πως σας φαίνεται ?

Το επιλήψιμο όμως εκτός αυτών των εξωπραγματικών είναι  ότι για να εξασφαλισθούν < θετικά αποτελέσματα > παραθέτουμε σας συγκριτικές μονάδες στην λεγόμενη κύρια λύση ( Σταυρός Διδύμων ) μια εναλλακτική τοποθεσία ( Κρόθι Ερμιόνης ) και πράμα εντελώς απαράδεκτο την λεγόμενη μηδενική λύση ! Δηλαδή τις χωματερές που πάντα σύμφωνα με την μελέτη …δεν υπάρχουν καν.

Σοβαρά χρειαζότανε < επιστημονική σύμπραξη > για να ανακοινώσουμε επιθυμητά αποτελέσματα ? Ότι δηλαδή είναι μεν όχι χωρίς περιβαλλοντικό κόστος, ΑΛΛΑ είναι προτιμότερη ΛΥΣΗ από την διατήρηση των χωματερών που …δεν υπάρχουν και φυσικά απαγορεύονται από τη Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.

Εις τι αυτή η σύγκριση λοιπόν ?

Περιμέναμε όντως μια σοβαρή μελέτη να παραθέτει το αυτονόητο. Δηλαδή να συγκρίνει με κάποιο σχέδιο πραγματοποιήσιμο ( όχι ρητά απαγορευμένο ) όπως αυτό της ανακύκλωσης στη πηγή. Αλλά δεν θα τότε δεν θα είχαμε τα  απαραίτητα αποτελέσματα για μια υπερψήφιση της εγκατάστασης του δεματοποιητή.

Εμείς επιμένουμε. Η διαχείριση απορριμμάτων θα έχει σαν βάση την Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση σκουπιδιών, Διαλογή στην Πηγή, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων,             Ενημέρωση –  Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών.

Παρατήρηση 2. Πριν τελειώσουμε την < πρώτη ανάγνωση > της μελέτης πρέπει να σημειώσουμε ακόμα ότι δεν νομίζουμε πως ο καταλληλότερος εκπονητής  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της λύσης του δεματοποιητή ήταν ο …συνεργάτης της AVERMANN στην Ελλάδα, κατασκευαστή του δεματοποιητή δηλαδή. Και όμως  ο κ. Λυκούδης Θεοχάρης είναι συν-τάκτης της μελέτης και ταυτόχρονα συνεργάτης της Εταιρίας AVERMANN.

Αυτά από τις ανάλογες σελίδες του διαδικτύου :

ΕΝΟΤΗΤΑ Ε΄ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρουσίαση Προϊόντων και Υπηρεσιών της εταιρείας ALPHA GREEN A.B.E.E.
Εισηγητής: Κος Θεοχάρης Λυκούδης, ALPHA GREEN A.B.E.E. http://www.alphagreen.gr/ypiresies.htm

– Συνεργασία με τη γερμανική εταιρία AVERMANN www.avermann.de σε συμπιεστές απορριμμάτων press containers, καταστροφής shredders, δεματοποιητές κλπ.

– Εμπορία κάδων της γερμανικής εταιρείας OTTO

Advertisements

4 Σχόλια

  1. […] Ζητουμενα ειναι ολα αυτα γιατι δεν ξερω Γερμανικα για να επιβεβαιωσω αν το συγκεκριμενο μοντελλο εχει αυτες τις δυνατοτητες που καταγραφει η μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων για διαφημιστικους προφανως λογους.Να θυμισω πως ενας εκ των μελετητων ειναι και ο εμπορικος αντιπροσωπος της  εταιρειας στην Ελλαδα. ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ […]

  2. […] Ζητουμενα ειναι ολα αυτα γιατι δεν ξερω Γερμανικα για να επιβεβαιωσω αν το συγκεκριμενο μοντελλο εχει αυτες τις δυνατοτητες που καταγραφει η μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων για διαφημιστικους προφανως λογους.Να θυμισω πως ενας εκ των μελετητων ειναι και ο εμπορικος αντιπροσωπος της  εταιρειας  ALFA GREEN στην Ελλαδα. ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ […]

  3. […] Ζητουμενα ειναι ολα αυτα γιατι δεν ξερω Γερμανικα για να επιβεβαιωσω αν το συγκεκριμενο μοντελλο εχει αυτες τις δυνατοτητες που καταγραφει η μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων για διαφημιστικους προφανως λογους.Να θυμισω πως ενας εκ των μελετητων ειναι και ο εμπορικος αντιπροσωπος της  εταιρειας  ALFA GREEN στην Ελλαδα. ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s