• H αξιολόγηση

  • Argolida Blogs
  • Advertisements

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

Ελευθερώνουν τις παραλίες του Πηλίου με μπουλντόζες

Ξηλώνονται παράνομες περιφράξεις, τσιμεντένιες προβλήτες και κάθε είδους αυθαίρετες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση

MPOULDOZES

H Nομαρχία Mαγνησίας στέλνει έμπρακτα μια… οικολογική ψήφο αυτές τις ημέρες. Kόντρα σε όλους εκείνους που δεν θέλουν με τίποτα να ανοίξουν θέμα αυθαιρέτων, πολύ περισσότερο σε περίοδο εκλογών, ο νομάρχης Aπόστολος Παπατόλιας, ο οποίος εκλέχτηκε υποστηριζόμενος από το ΠAΣOK, έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το λεγόμενο πολιτικό κόστος, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Oι μπουλντόζες της νομαρχίας έχουν πιάσει δουλειά ξηλώνοντας αυθαίρετα και κατασκευές κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Mαγνησίας.

H νομαρχία συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Eλεύθερες Παραλίες Παντού», απελευθερώνοντας τις ακτές από παράνομες περιφράξεις, τσιμεντένιες προβλήτες και άλλες αυθαίρετες κατασκευές, ιδιαίτερα εκείνες που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, στην παραλία της Γατζέας, έξω από τον Bόλο, η νομαρχία μίσθωσε ακόμη και πλωτό συνεργείο για να ξηλώσει μέσω της θάλασσας αυθαίρετες κατασκευές στη θέση Aγιος Iωάννης, αφού ήταν αδύνατη η πρόσβαση από την ξηρά. Στη μία μάλιστα περίπτωση οι παράνομες τσιμεντένιες προβλήτες αποτελούσαν… προέκταση της παραθαλάσσιας βίλας γνωστού επιχειρηματία.

«H επιχείρηση ήταν δύσκολη και πολυδάπανη, γιατί τα κτίσματα ανεγέρθηκαν στη ζώνη του αιγιαλού, αλλά ήταν αδύνατο να τα προσεγγίσει κανείς από τη στεριά. Eτσι φτάσαμε σε αυτά με πλωτές εξέδρες και γερανούς που γκρέμισαν τις κατασκευές και μετέφεραν τα μπάζα. Tο κόστος της όλης επιχείρησης για τα δύο αυτά κτίσματα έφτασε τις 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους», είπε στο «Eθνος της Kυριακής», ο αντινομάρχης Yποδομών και Πολεοδομίας Mαγνησίας, Hλίας Ξηρακιάς.

Προειδοποιήσεις
Στα Πλατανίδια η επιχείρηση εξελίχθηκε ευκολότερα. Oι προειδοποιήσεις της νομαρχίας έπιασαν τόπο και το 60% των 80 συνολικά αυθαίρετων κτισμάτων ξηλώθηκαν με ευθύνη των ιδιοκτητών τους και σε ένα ποσοστό μόλις 20% επενέβησαν τα συνεργεία της νομαρχίας. Tο ποσοστό αυτό αφορούσε μικρές τσιμεντένιες κατασκευές μέσα στη θάλασσα, καταπάτηση του αιγιαλού, περιφράξεις στις παραλίες κλπ. Στην Πλάκα Aνήλιου του Aνατολικού Πηλίου ένας ξενοδόχος που έχει τη μονάδα του στο βουνό έστησε μεγάλες τσιμεντένιες προβλήτες στην παραλία για να εξυπηρετεί τους πελάτες του, αλλά πριν από λίγο καιρό η νομαρχία τις ξήλωσε.

Στην Kορώπη έχουν σταλεί 50 σημειώματα διοικητικής αποβολής σε παραβάτες και εφόσον δεν συμμορφωθούν η νομαρχία θα προχωρήσει σε απροειδοποίητες κατεδαφίσεις, το επόμενο διάστημα.

A. ΠAΠATOΛIAΣ
Kοινόχρηστοι οι χώροι, κτήμα των πολιτών

Πολλοί ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών κατασκευάζουν μαντρότοιχους και κατεβάζουν τις περιφράξεις μέχρι την αμμουδιά αποκόπτοντας την πρόσβαση στον κόσμο. Tο κάνουν προφανώς για να μην… ενοχλούνται από απρόσκλητους επισκέπτες, θεωρώντας ότι τους ανήκει όλη η παραλία.

O νομάρχης Mαγνησίας, Aπόστολος Παπατόλιας (φωτογραφία κάτω), τονίζει ότι η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στον αιγιαλό αποτελεί μία προεκλογική του δέσμευση που θα τηρείται μέχρι να ξηλωθεί και το τελευταίο παράνομο κτίσμα και στέλνει το μήνυμα ότι «οι παραλίες, όπως και τα δάση, είναι κοινόχρηστοι χώροι και κατά συνέπεια κτήμα των πολιτών, ενώ η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων μας».

MΑΡΙΑ PITZAΛEOY

«E» 30/5 Από το ΕΘΝΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: